Ε. Λιακούλη από Αιγάνη, Ραψάνη, Πυργετό, Γόννους: «Η Αγροτιά ξέρει το δρόμο της αυθεντικής Αλλαγής»

285

Με ένθερμη ανταπόκριση των κατοίκων, συνεχίστηκε ο ανοιχτός διάλογος της Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής και υπ. Βουλευτού Λάρισας, Ευαγγελίας Λιακούλη, στις Κοινότητες Αιγάνης, Ραψάνης, Πυργετού και Γόννων του Δήμου Τεμπών.
Ειδικά στη Ραψάνη, εστίασε πρωτίστως σε εξειδικευμένες προτάσεις για τα προβλήματα και την απώλεια εισοδήματος των αμπελουργών, υπενθυμίζοντας την πρόσφατη παρέμβασή της, όταν είχε ανακύψει η αδικαιολόγητη εξαίρεση των παραγωγών επιτραπέζιου σταφυλιού από τις ενισχύσεις de minimis. «Με συγκροτημένο σχέδιο, μπορούμε όλοι μαζί να ανοίξουμε νέους ορίζοντες για το ξακουστό παγκοσμίως ραψανιώτικο κρασί, με μια νέα πολιτική κινήτρων και ενθάρρυνσης των νέων παραγωγών, της νέας γενιάς που θέλει να ασχοληθεί με το αμπέλι και το κρασί, που ονειρεύεται να δημιουργήσει στον τόπο μας, αλλά δεν έχει τη στήριξη της Πολιτείας και την οικονομική δυνατότητα να ξεκινήσει».
Αντιστοίχως, στον Πυργετό και στην Αιγάνη, η υπ. Λαρισαία Βουλευτής ανέδειξε τις τεκμηριωμένες παρεμβάσεις που έχει πραγματοποιήσει στη Βουλή, για τα αδιέξοδα των παραγωγών ακτινιδίου, του “πράσινου διαμαντιού” όπως συνηθίζει να το χαρακτηρίζει, ενώ μοιράστηκε την αγωνία των παραγωγών για τη φετινή χρονιά λόγω της ακαρπίας που πλέον αποτελεί φαινόμενο που φθάνει μέχρι και στο 70% των καλλιεργειών της περιοχής.
Από τους Γόννους, τόνισε την ανάγκη στήριξης των ελαιοπαραγωγών, υπογραμμίζοντας ότι «το ελαιόλαδο είναι ένα από τα σημαντικότερα εθνικά προϊόντα, που συμβάλλει καθοριστικά στο ΑΕΠ της Χώρας μας, αφού συμμετέχει περίπου κατά 1 δις ευρώ, αποτελεί κορυφαίο εξαγώγιμο προϊόν και βασική πηγή εισοδήματος για καλλιεργητές, ελαιοτριβεία, αλλά και εργαζομένους στο χώρο. Αναρίθμητες φορές μετέφερα, δυνατά και διεκδικητικά, τη φωνή των καλλιεργητών ελιάς μέσα στο Κοινοβούλιο, με στόχο τη δρομολόγηση και επιτάχυνση αναγκαίων λύσεων, αλλά και όλων των παραγωγών της περιοχής που μας κάνουν περήφανους για την ποιότητα των προϊόντων τους ».
Από τον Πυργετό, γη του Μαρίνου Αντύπα, του υπέρμαχου των δικαιωμάτων του Ανθρώπου και δημιουργού του αγώνα της αγροτικής ιδέας, η Γραμματέας της Κ.Ο. και υπ. Βουλευτής Λάρισας υπογράμμισε πως «μέσα στην “καταιγίδα” της αγροτικής φτωχοποίησης, των ανισοτήτων, της εγκατάλειψης της υπαίθρου, της κατακρεούργησης των εργασιακών δικαιωμάτων, της αναξιοκρατίας και της διαφθοράς, ο ανυπέρβλητος ηρωισμός του Μαρίνου Αντύπα παραμένει φωτεινός “φάρος”, για να δείχνει σε όλους εμάς, πως μόνο ο δρόμος του αγώνα μπορεί να κάνει τα αδύνατα δυνατά. Η Αγροτιά μας, πάντα πρωτοπόρος στον αγώνα των δημοκρατικών ανατροπών, την 21η Μαΐου παίρνει απόφαση αυθεντικής αλλαγής, δίνει ισχυρή εντολή για ένα διαφορετικό ήθος διακυβέρνησης».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ