Εμπορικός Σύλλογος Λάρισας για φορολογικά μέτρα: Έρχονται νέα λουκέτα για τις επιχειρήσεις

237

«Η αναμόρφωση του φορολογικού καθεστώτος με σκοπό τη δίκαιη φορολόγηση και την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο.
Είναι προφανές ότι η φοροδιαφυγή δημιουργεί συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού στην αγορά. Είναι όμως παραπλανητικό αυτή να αποδίδεται αποκλειστικά στους εμπόρους, στοχοποιώντας μας επιδεικτικά και χωρίς διακρίσεις ως τους πλέον φοροφυγάδες, αφήνοντας στο απυρόβλητο για άλλη μια φορά τα μεγάλα εισοδήματα. Σκοπίμως γίνεται αναφορά πάντα στο τί δεν πληρώνει ο Έλληνας έμπορος, υποκρύπτοντας βέβαια όλα αυτά που έχουμε επωμιστεί στις πλάτες μας τα τελευταία χρόνια, καθώς έχουμε δεχθεί ένα τεράστιο φορολογικό πλήγμα, με μηδενικό αφορολόγητο, με υψηλό συντελεστή φορολόγησης, με προκαταβολή φόρου, με τέλος επιτηδεύματος.
Οι μικρομεσαίοι Έλληνες επιχειρηματίες πληρώνουν πολύ παραπάνω από τους φόρους όλων των υπολοίπων.
Το νέο φορολογικό σύστημα υποχρεώνει τις πολύ μικρές επιχειρήσεις και τους αυτοαπασχολούμενους σε αέναη κερδοφορία 10.000 ευρώ κατ΄ ελάχιστο.
Το δε ερώτημα «πώς ζουν με εισοδήματα μικρότερα των 10.000 ευρώ» είναι ανόητο να υφίσταται καθώς όλοι υπόκεινται σε τεκμήρια διαβίωσης. Άρα ή πληρώνουν φόρο μέσω των τεκμηρίων ή έχουν άλλα εισοδήματα που εξασφαλίζουν τον βιοπορισμό τους.
Επιπλέον, καθώς έχουμε εισέλθει στην ψηφιακή εποχή των συναλλαγών δεν μπορούμε να μιλάμε για κλοπή του ΦΠΑ. Το 85% των συναλλαγών γίνονται ήδη με κάρτα και όλα τα στοιχεία διασταυρώνονται από τράπεζες και εφορία και πολύ σύντομα από την ΑΑΔΕ. Οπότε σύμφωνα και με επίσημα στοιχεία της ΕΛ.ΣΤΑΤ. η παραβατικότητα στο εμπόριο τείνει να μηδενίσει.
Το στεγασμένο εμπόριο ελέγχεται. Παρουσιάζονται έσοδα, έξοδα, κόβονται τιμολόγια, αποδείξεις.
Ας ψάξουν αλλού να βρουν από πού πραγματικά προέρχεται η φοροδιαφυγή. Είναι πολλά τα επαγγέλματα που θα πρέπει να ελεγχθούν γι’ αυτό, όχι για όλα το εμπόριο.
Με τα νέα μέτρα το μόνο που θα πετύχουμε είναι ΝΕΕΣ ΟΦΕΙΛΕΣ στα φορολογικά και ασφαλιστικά ταμεία και ΝΕΑ ΛΟΥΚΕΤΑ στις επιχειρήσεις που δεν έχουν προλάβει ακόμα να ανακάμψουν από τα προηγούμενα συσσωρευμένα χρέη.
Για το λόγο αυτό εκφράζουμε την έντονη δυσαρέσκειά μας προς τη νέα φορολογική λαίλαπα που εξαπολύει η κυβέρνηση θεσπίζοντας τέτοια άδικα και οριζόντια μέτρα τα οποία σε καμία περίπτωση δεν βοηθούν στην πάταξη της φοροδιαφυγής αλλά αντίθετα μεροληπτούν υπέρ των μεγάλων και δυνατών και γι¨αυτό ζητάμε την άμεση απόσυρσή τους.»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ