Εμπορικός Σύλλογος Λάρισας: Καταργήθηκαν οι ενδιάμεσες εκπτώσεις – Κλειστά την Κυριακή 7 Μαϊου τα καταστήματα

257

Αγαπητοί συνάδελφοι,
Σας υπενθυμίζουμε ότι σύμφωνα με τον Νόμο 4965/2-9-2023 καταργήθηκαν οι ενδιάμεσες εκπτώσεις, δηλαδή το 10ημερο του Νοεμβρίου και το 10ήμερο του Μαΐου, πάγιο αίτημα των εμπόρων εδώ και χρόνια.
Επίσης σύμφωνα με τη νέα τροπολογία του Νόμου 5039/4-2023 που ισχύει για την προαιρετική λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές και σε συνδυασμό με την κατάργηση των ενδιάμεσων εκπτώσεων, η πρώτη Κυριακή του Νοεμβρίου μεταφέρεται στο τέλος Νοεμβρίου (μετά την Black Friday) ενώ η πρώτη Κυριακή του Μαΐου μεταφέρεται στη δεύτερη Κυριακή των χειμερινών εκπτώσεων. Κατά συνέπεια άνοιγμα των καταστημάτων για την Κυριακή 7 Μαΐου 2023 δεν υφίσταται.
Ωστόσο οι προσφορές επιτρέπονται όλο τον χρόνο εκτός από τις περιόδους των εκπτώσεων.
Επίσης με το άρθρο 6 του νόμου 4965/2022 (ΦΕΚ 162Α΄) επιτρέπεται πλέον η διενέργεια προσφοράς ειδών των οποίων η ποσότητα υπερβαίνει το 50% του συνόλου των ειδών που διαθέτει κάθε κατάστημα.
Σημειώνουμε και τονίζουμε την υποχρεωτικότητα της αναγραφής διπλών τιμών (προγενέστερης και νέας) σε όλα τα είδη που βρίσκονται σε προσφορά (είτε στην βιτρίνα είτε εντός του καταστήματος) όπως και την ομαδοποίησή τους στο κατάστημα.
Τέλος εφιστούμε την προσοχή σας για άλλη μια φορά στο γεγονός ότι για την πόλη της Λάρισας δεν επιτρέπεται για κανένα λόγο η αναγραφή ποσοστού % και η λέξη εκπτώσεις στην όποια επικοινωνία των προσφορών της επιχείρησης με το καταναλωτικό κοινό.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ