Εφετείο Λάρισας: Έβαζε χέρι στις καταθέσεις συγχωριανών του

148

Ποινή φυλάκισης 7 ετών επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας σε 49χρονο, πρώην ταμία τραπεζικού υποκαταστήματος στην Καρδίτσα καθώς κρίθηκε ένοχος για υπεξαίρεση κατ’ εξακολούθηση και για πλαστογραφία κατ’ εξακολούθηση.

Ο κατηγορούμενος, ως κεντρικός ταμίας και έχοντας πρόσβαση στους τραπεζικούς λογαριασμούς, σχεδόν για μια δεκαετία και ειδικότερα την περίοδο 2008 – 2017 και σύμφωνα με το κατηγορητήριο φέρεται να υπεξαίρεσε το συνολικό ποσό των 256.000 ευρώ.

Η πολυετής δράση του αποκαλύφθηκε τυχαία όταν καταθέτρια απευθύνθηκε στην τράπεζα προκειμένου να εκταμιεύσει χρήματα για τον γάμο του παιδιού της. Την ημέρα εκείνη ο κατηγορούμενος απουσίαζε, με την καταθέτρια να μένει εμβρόντητη όταν άλλος ταμίας της ανακοίνωσε πως ο λογαριασμός της… δεν είχε χρήματα.

Ο κατηγορούμενος στην απολογία του παραδέχθηκε τις πράξεις του και μάλιστα προσφέρθηκε να επιστρέψει «ακόμη και αύριο» χρήματα στα θύματά του, για να αποδώσει τις πράξεις του σε χρέη στα οποία φέρεται πως εγκλωβίστηκε την περίοδο του Χρηματιστηρίου και μη έχοντας την οικονομική δυνατότητα να τα αποπληρώσει, άρχισε να «βάζει χέρι» στις αποταμιεύσεις καταθετών, μεταξύ των οποίων και συγχωριανοί του.

Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων επέβαλε συνολική ποινή φυλάκισης 7 ετών, μετατρέποντάς την προς 5 ευρώ ημερησίως, ενώ η έφεση είχε αναστέλλουσα δύναμη, με τον μετανοημένο πρώην ταμία να παραμένει ελεύθερος.

Πηγή: Εφημερίδα Ελευθερία (Β. Κακάρας)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ