Εγκρίθηκε επένδυση για νέο φωτοβολταϊκό στη Λάρισα – Σε ποιά περιοχή θα γίνει

585

Εγκρίθηκε επένδυση για νέο φωτοβολταϊκό στη Θεσσαλία.

Συγκεκριμένα, την έγκριση περιβαλλοντικών όρων έλαβε από την Διεύθυνση Χωροταξικής Περιβαλλοντικής & Αγροτικής Πολιτικής Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας, έργο για την κατασκευή και λειτουργία Φωτοβολταϊκού Σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας συνολικής ισχύος 20 MW, στη θέση “ΚΟΥΜΗ 1”, σε έκταση συνολικού εμβαδού 253.150,75τ.μ. στην Δ.Ε. Λάρισας, του Δήμου Λαρισαίων, της Π.Ε. Λάρισας, στην Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Φορέας του έργου είναι η εταιρεία «ΒΟΛΤΑΛΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΩΝ ΠΗΓΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ» με δ.τ. «VOLTALIA GREECE A.E.»

Περιγραφή του έργου
Ο φωτοβολταϊκός σταθμός θα αποτελείται από τα παρακάτω βασικά δομικά στοιχεία και εγκαταστάσεις:

φωτοβολταϊκά στοιχεία,
μεταλλικές βάσεις και πλαίσια στήριξης των φωτοβολταϊκών γεννητριών,
αντιστροφείς τάσης (inverters),
μετασχηματιστές,
προκατασκευασμένους οικίσκους για τις ανάγκες στέγασης και φύλαξης των κομβικών λειτουργικών στοιχείων,
διάφορες άλλες ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις (καλωδιώσεις, γειώσεις, κ.α.),
περίφραξη.
Το συνολικό εμβαδόν του γηπέδου εγκατάστασης του Φωτοβολταϊκού Σταθμού ανέρχεται σε 253.150,75τ.μ. Το γήπεδο εγκατάστασης του φωτοβολταϊκού σταθμού βρίσκεται σε εκτός σχεδίου περιοχή, στην κτηματική περιφέρεια Αμφιθέας, της Δ.Ε. Λάρισας, του Δήμου Λαρισαίων, εντός Γ.Π.Σ. Δήμου Λαρισαίων. Σύμφωνα με το «Ειδικό Πλαίσιο Χωροταξικού Σχεδιασμού και Αειφόρου Ανάπτυξης για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας» όπως αυτό ισχύει, τηρουμένων των περιοχών ασυμβατότητας και ζωνών αποκλεισμού που αναφέρονται σε αυτό, η χωροθέτηση του Φ/Β σταθμού είναι επιτρεπτή.

Πηγή: ypodomes.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ