Εκδηλώσεις «Στο φως του φεγγαριού» στο Κάστρο της Βελίκας

545

Από το μπαλκόνι του Αιγαίου, σε ένα μαγευτικό τοπίο, στο Κάστρο της Βελίκας, όπου η ιστορία συναντά τη φυσική ομορφιά και την απογειώνει, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού «Αρχαιολογικοί χώροι και μνημεία με την Πανσέληνο» θα έχουν την ευκαιρία ντόπιοι, επισκέπτες και παραθεριστές να παρακολουθήσουν την εκδήλωση «Στο φως του φεγγαριού», το Σάββατο 25 Αυγούστου 2018 και ώρα 21:00.
Την αυλαία ανοίγει το θεατρικό δρώμενο «Η νοσταλγική Πανσέληνος του Φιλοκτήτη», όπου οι: Αχιλλέας Αρχοντής, Θεόδωρος Σουλιώτης, Κωνσταντίνα Βατζιά και Ραφαήλα Γκουντάρα θα απαγγείλουν απόσπασμα από τη διασκευή του γνωστού φιλολόγου – συγγραφέα, Οδυσσέα Τσιντζιράκου «Φιλοκτήτου Μελιβοίας Άνακτος Κάθαρσις».
Η εκδήλωση κορυφώνεται με την «Ελένη των φεγγαριών», τη μεγάλη καλλιτέχνιδα με τη βελούδινη φωνή, το ιδιαίτερο ύφος μουσικής και την αναμφισβήτητα διακεκριμένη πορεία στον χώρο, Ελένη Δήμου, η οποία σε πλήρη αρμονία με το φυσικό φαινόμενο της βραδιάς θα μας ταξιδέψει μαζί με την μπάντα της και τα υπέροχα τραγούδια της.
Για τη διευκόλυνση της μετάβασης του κοινού προς και από το Κάστρο, το λεωφορείο του Δήμου θα εκτελεί δρομολόγια από τις 19:30 έως τις 20:45 με αφετηρία το δημοτικό αναψυκτήριο στην Πλατανιά.
Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Την εκδήλωση συνδιοργανώνουν η Εφορεία Αρχαιοτήτων Λάρισας, η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Αγιάς «Καλυψώ» και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Βελίκας «Φιλοκτήτης» υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

ΧΟΡΗΓΟΙ
Δ.Ε.Υ.Α Αγιάς – Kokkino Nero Travel Buca, Spitaki, Θέρος, Μουράγιο, Ηλιάτορας, Velicafe, Il fiore, Ostria, MrLed.gr, αρτοποιείο Δαλδά, ενοικ. δωμάτια Garden House, Ξαστεριά

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here