Ενοίκιο ρεκόρ για περίπτερο “φιλέτο” στην κεντρική πλατεία

796

Ένας εμπορικός αντιπρόσωπος από τον Αμπελώνα, χωρίς εμπειρία και ενασχόληση με τη λειτουργία των μικρών καταστημάτων ψιλικών, είναι από χθες ο νέος ενοικιαστής του περιπτέρου “φιλέτου” της κεντρικής πλατείας της Λάρισας, απέναντι από το υποκατάστημα της εθνικής τράπεζας.

Το περίπτερο επί της Παπαναστασίου που “χήρευε” εδώ και μήνες και το οποίο δημοπρατήθηκε χθες στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου από το Δήμο Λαρισαίων, μαζί με άλλα 10 σε διάφορες περιοχές της πόλης, έγινε “μήλο της έριδος” από τρεις ενδιαφερόμενους επαγγελματίες που έφτασαν μέσω της πλειοδοτικής διαδικασίας, το μίσθωμα σε ύψος ρεκόρ! Συγκεκριμένα το μηνιαίο μίσθωμα για το συγκεκριμένο περίπτερο θα είναι 1.330 ευρώ (1.380 περίπου αν υπολογιστεί και το 3,6% του χαρτοσήμου), πράγμα που σημαίνει πως ο νέος ιδιοκτήτης θα πρέπει να καταβάλλει στο Δήμο 16.560 ευρώ ετησίως και συνολικά 165.000 ευρώ για τα 10 χρόνια διάρκειας της μίσθωσης. Το ύψος του ενοικίου για τους επαΐοντες και τους γνώστες διαχείρισης των περιπτέρων προκαλεί αίσθηση, καθώς η πρώτη τιμή εκκίνησης που έδωσε ο Δήμος ήταν τα 500 ευρώ (!), ενώ οι άλλοι δύο ενδιαφερόμενοι, αποσύρθηκαν φτάνοντας τις προσφορές τους, έως τα 1000 και τα 1.280 ευρώ.
Από τα υπόλοιπα δέκα περίπτερα μόνο τα δύο νοικιάστηκαν, με εξευτελιστικό μάλιστα τίμημα. Συγκεκριμένα το πρώτο βρίσκεται στη Φαλάνη (επί της οδού Βενιζέλου), που δόθηκε με μίσθωμα 55 ευρώ ( ο Δήμος ζητούσε 50 ευρώ) και το δεύτερο στην πλατεία της Μάνδρας με μίσθωμα 55 ευρώ (με 50 ευρώ η πρώτη τιμή εκκίνησης).
Για τα υπόλοιπα οκτώ περίπτερα (με κουβούκλια μάλιστα), δεν υπήρξε ενδιαφέρον, δεν κατατέθηκε καμία προσφορά, οπότε θα επαναδημοπρατηθούν από το Δήμο την ερχόμενη Τετάρτη. Για την ιστορία, οι θέσεις των περιπτέρων που θα τεθούν εκ νέου σε πλειοδοτική, φανερή και προφορική δημοπρασία είναι:
*Επί των οδών Γεωργιάδου – Αεροδρομίου Σουλίου με ποσό εκκίνησης 150 ευρώ,
* Επί της Αλιάκμονος και Νέστου με ποσό εκκίνησης 70 ευρώ
* Επί της Καραθάνου – Ζαρμάνη – Σκουφά με ποσό εκκίνησης 100 ευρώ
* Επί της Δαβάκη 48 δίπλα από το Ι.Ν. Πέτρου & Παύλου με ποσό εκκίνησης 200 ευρώ
* Επί της Ιωαννίνων 65 με ποσό εκκίνησης 150 ευρώ
* Επί της Μαυρογέννους και Μακρυγιάννη στην πλατεία Ειρήνης στο Λιβαδάκι με ποσό εκκίνησης 150 ευρώ
* Επί της Λογιοτάτου 2 με ποσό εκκίνησης 150 ευρώ
* Επί της Παπανδρέου και Καρδίτσης με ποσό εκκίνησης 150 ευρώ.

Πηγή: eleftheria.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here