Ενθουσίασε το κοινό η Παιδική Χορωδία του Δήμου Ελασσόνας στη συναυλία «Μουσική σαν παραμύθι…»

350

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η συναυλία της Παιδικής Χορωδίας του Δήμου Ελασσόνας «Μουσική σαν παραμύθι…», το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου, στην κατάμεστη αίθουσα «Δημάρχου Βασ. Φαρμάκη», παρουσία του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Ελασσόνας κ. Χαρίτωνα, του Σεβασμιότατου γέροντα Μητροπολίτη Πριγκηπονήσων κ. Δημητρίου, του δημοτικού συμβούλου κ. Δημήτρη Αβρανά και πλήθους κόσμου, γονέων και παιδιών. Η συναυλία ήταν μια συνδιοργάνωση της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού, Αθλητισμού, Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Ελασσόνας με την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Θεσσαλίας.
Τα παιδιά της χορωδίας υποδέχθηκαν τη νέα σχολική χρονιά με μια συναυλία βασισμένη στο παραμύθι «Τα Κρικάκια», της μαέστρου Ευλαμπίας Ντούλα. Όπως ανέφερε στον πρόλογό της η κ. Ντούλα, το παραμύθι το εμπνεύστηκε από τα παιδιά της χορωδίας, καθώς την πρώτη χρονιά που λειτούργησε η χορωδία μετά τον COVID, τα καινούργια παιδιά του τμήματος της προχορωδίας ήταν τόσο αταίριαστα μεταξύ τους, που δεν μπορούσαν να λειτουργήσουν σαν ομάδα. Μέσα από τη μουσική όμως, μετά από μήνες δουλειάς, τα παιδιά κατάφεραν να συντονιστούν και να γίνουν ένα όμορφο σύνολο. Εναρμονίστηκαν και έγιναν πιο δυνατά, σαν τους κρίκους μιας αλυσίδας, που όσο αταίριαστοι κι αν είναι μεταξύ τους, όταν ενωθούν γίνονται πιο ανθεκτικοί. Έτσι λειτουργούν και οι άνθρωποι. Ένας μόνος του δε μπορεί να πετύχει εύκολα τους σκοπούς και τα όνειρά του, ενώ πολλοί μαζί γίνονται δυνατοί, δημιουργικοί και ευτυχισμένοι. Μαθαίνουν τί θα πει αλληλεγγύη, ομόνοια, προσφορά, ειρήνη και ελπίδα.
Τα τραγούδια που ξεδιπλώθηκαν μέσα από το παραμύθι προέρχονταν από το ελληνικό και ξένο σύγχρονο ρεπερτόριο, καθώς ακούστηκαν και παραδοσιακά τραγούδια διαφόρων χωρών, χορογραφημένα με τρόπο που ανέδειξε τις φωνές των παιδιών και ενθουσίασε το κοινό.
Στο τέλος της συναυλίας ο σεβασμιότατος γέροντας Μητροπολίτης Πριγκηπονήσων κ. Δημήτριος, που ήρθε από τη Μητέρα Εκκλησία της Κωνσταντινούπολης, φιλοξενούμενος από την Ιερά Μητρόπολη Ελασσόνας, πήρε το λόγο και συνεχάρη τα παιδιά της χορωδίας για την εξαιρετική τους εμφάνιση. Επίσης τόνισε πως «οι αξίες της ζωής που ακούστηκαν στο παραμύθι και στα τραγούδια καλλιεργούνται μέσα από τον πολιτισμό. Ο πολιτισμός της ψυχής μας είναι η ψυχή του πολιτισμού μας. Ο κάθε άνθρωπος βρίσκει και καλλιεργεί την ψυχή του όταν έρχεται κοντά στον Θεό μας…». Τέλος έδωσε την ευλογία του σε όλο τον κόσμο και στην Παιδική Χορωδία του Δήμου Ελασσόνας και τη μαέστρο τους να συνεχίσουν το σπουδαίο έργο τους.
Την αφήγηση του παραμυθιού επιμελήθηκε η φιλόλογος και υποψήφια διδάκτωρ του Τμήματος Επιστημών της Αγωγής του Πανεπιστημίου Frederic στη δημιουργική γραφή Ιωάννα Χριστοδούλου και τη χορωδία συνόδευσε στο πιάνο ο καθηγητής μουσικής Παναγιώτης Μπαλανίκας. Στην κάλυψη του ήχου ήταν ο Γρηγόρης Θεοφυλακτίδης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ