Ενθουσίασε η Εαρινή συναυλία του Μουσικού Συλλόγου Ελασσόνας

390

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ετήσια εαρινή συναυλία των μουσικών εργαστηρίων του Μουσικού Συλλόγου Ελασσόνας “musicArte”, στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως Ελασσόνας.

Ο πρόεδρος και καλλιτεχνικός διευθυντής του συλλόγου Κωνσταντίνος Μάτης καλωσόρισε το κοινό και έκανε μια σύντομη αναφορά στις σημαντικές επιτυχίες των παιδιών του συλλόγου, στο σύντομο χρόνο από την έναρξη της λειτουργίας των μουσικών εργαστηρίων. Ευχαρίστησε θερμά την μητρόπολη και προσωπικά τον σεβασμιότατο μητροπολίτη Ελασσόνας κ. Χαρίτωνα για την φιλοξενία και την αμέριστη στήριξη προς τον σύλλογο.
Ο κ. Χαρίτωνας από την πλευρά του συνεχάρη τους καθηγητές και τους σπουδαστές για την συμβολή τους στην ανάπτυξη του μουσικού-πολιτιστικού επιπέδου της πόλης. Εξήρε δε την σημασία και την επίδραση της μουσικής εκπαίδευσης στην ψυχή του ανθρώπου και ειδικά των παιδιών.
Οι μικροί και μεγάλοι μουσικοί των εργαστηρίων πιάνου, αρμονίου, ακορντεόν, κιθάρας, ηλ. κιθάρας, κρουστών, παραδοσιακής μουσικής, μοντέρνου και κλασικού τραγουδιού του συλλόγου μαζί με τους καθηγητές τους, παρουσίασαν δείγματα της δουλειάς τους με ευχάριστες μελωδίες του κλασικού και σύγχρονου ρεπερτορίου, ατομικά και σε μικρά μουσικά σύνολα, αποσπώντας το παρατεταμένο θερμό χειροκρότημα των παρευρισκόμενων στην κατάμεστη αίθουσα.
Τις εντυπώσεις έκλεψε στο τέλος της συναυλίας το προκαταρκτικό τμήμα της παιδικής χορωδίας “musicArte” με τους λιλιπούτειους χορωδούς του που απέδωσε με πρωτότυπο τρόπο παιδικά τραγούδια και συγκίνησε μικρούς και μεγάλους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here