Επίσκεψη εκπροσώπων του Οργανισμού Learn for Life από την Ολλανδία στη Λάρισα

158

Ομάδα εκπροσώπων του Οργανισμού Learn for Life από την Ολλανδία επισκέφθηκε την Λάρισα από τις 17 έως τις 19 Απριλίου 2024. Η Λάρισα επιλέχθηκε ανάμεσα σε τέσσερις πόλεις ως μια καλή πρακτική Πόλης που Μαθαίνει με πλούσιες δράσεις στον τομέα της Διά Βίου Μάθησης. Σκοπός της επίσκεψης ήταν η ενημέρωση και ξενάγηση  σε εκπαιδευτικούς και πολιτιστικούς χώρους της πόλης, καθώς και η ανταλλαγή γνώσεων και εμπειριών σχετικά με την εκπαίδευση ενηλίκων, αλλά και γενικότερα την προώθηση της διά βίου μάθησης.

Οι εκπρόσωποι του Οργανισμού Learn for Life  επισκέφτηκαν τον Πολυχώρο ΠΡΕΒΕΝΤΗ, όπου ο Αντιδήμαρχος Παιδείας & Άθλησης, κος Ηρακλής Γερογιώκας τους ενημέρωσε για τις δράσεις της “Λάρισα-Πόλη που Μαθαίνει”, ενώ ακολούθησαν εισηγήσεις από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Νεολαίας, κο Αλέξανδρο Τσάτσο, που αναφέρθηκε στον θεσμό του Δημοτικού Συμβουλίου Νεολαίας, και την κα Λίνα Μουσιώνη, Παιδαγωγική Υπεύθυνη των ΚΔΑΠ Λάρισας, που παρουσίασε το Διαγενεακό Πρόγραμμα Erasmus+ Bridges of Intergenerational Approach-BETA. Ακολούθησε ξενάγηση τον χώρο από την κα Εβελίνα Πρεβέντη και την κα Βασιλική Ακριβοπούλου.

Πραγματοποιήθηκε επίσης επίσκεψη στο Εργαστήρι Ζωής του Κέντρου Πρόληψης ΟΚΑΝΑ Λάρισας  όπου την ομάδα υποδέχθηκαν οι κ.κ. Ειρήνη Κουφάκη, Ψυχολόγος – Επιστημονικά Υπεύθυνη και Γεωργία Ζαβράκα, Ψυχολόγος και παρουσίασαν το έργο του Κέντρου και το πρόγραμμα  Σχολών Γονέων που υλοποιείται στο πλαίσιο της “Λάρισα-Πόλη που Μαθαίνει”.

Επίσης είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στο Μουσείο Αλεύρων και Σιτηρών από την κα Κωνσταντίνα Κόντσα, υπεύθυνη του μουσείου, στο Κουκλοθέατρο ΤΙΡΙΤΟΜΠΑ και στο Μουσείο Κούκλας από την κα Φωτεινή Καλούδη, υπεύθυνη του Δημοτικού Κουκλοθίασου, στην Δημοτική Πινακοθήκη από τον κο Κωνσταντίνο Δουλούδη και τέλος στο Λαογραφικό Μουσείο Λάρισας από την κα Φανή Καλοκαιρινού, Διευθύντρια του Μουσείου.

Πραγματοποιήθηκε ακόμη επίσκεψη στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής όπου είχαν την ευκαιρία να δουν και να ακούσουν από τον εκπαιδευτή κο Ηλία Κατοστάρα για τα προγράμματα που υλοποιούνται για τα παιδιά μικρότερης ηλικίας.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ