Επιστολή Βαγενά στον Μητσοτάκη

66

Ανοιχτή επιστολή – απάντηση της βουλευτού ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Προοδευτική Συμμαχία Λάρισας Άννας Βαγενά προς τον Πρωθυπουργό σχετικά με την αναφορά του στη Νεολαία Λαμπράκη

Προς τον Πρωθυπουργόκ.ΚυριάκοΜητσοτάκη

Αξιότιμεκ.Πρωθυπουργέ,

Επειδή μας κάνατε την τιμή να αναφερθείτε κατά την ομιλία σας στηΒουλή στις 11/02/21 στους Λαμπράκηδες –των οποίων υπήρξα μέλος- και να πείτε ότι ησημερινήΑριστεράδενέχεικαμίασχέσημετηνΑριστεράτωνΛαμπράκηδων,σας απαντώ:
Είναι η Δεξιά, η δική σας παράταξη, η ΕΡΕ του ’60, που δολοφόνησε τοναγωνιστή της Δημοκρατίας, Γρηγόρη Λαμπράκη. Δολοφονία για την οποία ηστενήσαςσυνεργάτης,κ.Σοφία Σπυράκη, δήλωσεπρόσφαταότιεσείςδεγνωρίζετετίποτα,επειδήδενείχατεγεννηθείτότε.Αφήστε,λοιπόν,ναμιλήσουμεεμείςπουήμαστανέφηβοιτότεκαικάτιγνωρίζουμε.
Να μιλήσουμε για τους τραμπουκισμούς και τις επιθέσεις, που δεχόμασταν σεκάθε εκδήλωσή μας και σε κάθε επίσκεψή μας στα χωριά και στις πόλεις τηςπεριοχής μας. Για τη σωματική και ψυχολογική βία προς εμάς και προς τιςοικογένειές μας, για να μας τρομοκρατήσουν ώστε να απαρνηθούμε τις ιδέεςκαιταπιστεύω μας.

Ναμιλήσουμεγιαταπιστοποιητικάκοινωνικώνφρονημάτων.Πιστοποιητικά ντροπή και αίσχος της παράταξής σας, που χωρίς αυτά δενήταν δυνατόν να προσληφθούμε σε καμία δουλειά στον δημόσιο και πολλέςφορές και τον ιδιωτικό τομέα και ακόμα να ταξιδέψουμε στο εξωτερικό. Πουπολλές φορές, αποκλειστήκαμε από ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα, λόγωτηςσυμμετοχήςμαςστη Νεολαία Λαμπράκη.
Μην τσαλαβουτάτε, λοιπόν, με τα «λερωμένα» υποδήματά σας, στον χώροτης Αριστεράς. Δεν «σας παίρνει». Αρκεστείτε στον δικό σας χώρο, της Δεξιάς,μετο τόσοπλούσιοπαρελθόν καιπαρόνσεκάθεείδους «αριστεία».
Αφήστε ήσυχη τη Νεολαία Λαμπράκη και τους Λαμπράκηδες. Τα ιδανικά τηςκαι οι ιδέες της είναι οι αξίες της Αριστεράς, που δεν έχουν καμία σχέση με τις δικές σας.

Με τιμή,ΆνναΒαγενά
ΒουλευτήςΣΥΡΙΖΑ-ΠΣΛάρισας

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here