Έρευνα για υπεξαίρεση χρημάτων σε υποκατάστημα της Συνεταιριστικής τράπεζας Θεσσαλίας στη Λάρισα

209

Ερευνα για να εντοπιστούν τα ίχνη των υπόγειων διαδρομών χρημάτων από λογαριασμούς καταθετών προκειμένου να εντοπιστεί το εύρος και το μέγεθος τυχόν ατασθαλιών διενεργείται τις τελευταίες ημέρες σε υποκατάστημα της συνεταιριστικής τράπεζας Θεσσαλίας στη Λάρισα.

Η έρευνα μέσω των διαδικασιών εσωτερικού ελέγχου της τράπεζας βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να πέσει φως σε μία υπόθεση που φέρεται να σχετίζεται με ανάρμοστη συναλλακτική συμπεριφορά υπαλλήλου της.

Η αποκάλυψη της υπόθεσης που από εδώ και λίγες ημέρες βρίσκεται στο επίκεντρο συζητήσεων στην περιοχή μέσα από μία πανσπερμία φημών και ψιθύρων καθόσον αφορά σε οικογένειες ευυπόληπτων και επωνύμων πολιτών της προήλθε σύμφωνα με αξιόπιστες πληροφορίες της εφημερίδας ελευθερία απο τη στιγμη που καταθετεις μεριδιουχος της τράπεζας διαπίστωσε λιγότερα χρήματα πάνω από 130.000 ευρώ στους προθεσμιακούς λογαριασμούς του και ασυνήθιστες κινήσεις που δεν ανταποκρίνονται στις συναλλαγές του και δεν συνάδουν με τα συναλλακτικά πρότυπα της Τράπεζας.

Υποψιαζόμενος υπεξαίρεση ζήτησε από την τράπεζα τα αντίγραφα και τα παραστατικά όλων των αναλήψεων την τελευταία πενταετία ενώ παράλληλα ζήτησε την άμεση καταβολή των χρημάτων του.

Τη διερεύνηση της υπόθεσης επιβεβαίωσε και η διοίκηση της συνεταιριστικής Θεσσαλίας με τον πρόεδρο της Αν. Λάππα να είναι ιδιαιτέρως επιφυλακτικός και συγκρατημένος.

Αρνούμενος να προβεί σε λεπτομέρειες σχολίασε απλά στην Ελευθερία πως η τράπεζα θα τοποθετηθεί μετά το πέρας του εσωτερικού ελέγχου.

Ο έλεγχος αναμένεται να ολοκληρωθεί την ερχόμενη εβδομάδα αλλά οι πρώτες ενδείξεις παραπέμπουν σε ατασθαλίες και υπεξαίρεση χρημάτων από συγκεκριμένο υπάλληλο που λόγω της θέσης του και έχοντας πρόσβαση στο μηχανογραφικό σύστημα της τράπεζας αποσπούσε συστηματικά χρήματα από ανυποψίαστους πελάτες.

Αυτό πάντως που αναζητά η τράπεζα στη μεθοδική προσπάθεια της να ρίξει φως στις πτυχές της όλης υπόθεσης είναι η χρονική σειρά των τραπεζικών συναλλαγών το μέγεθος του ελλείμματος αν υπάρχει εμπλοκή άλλων ατόμων το που μεταφέρονταν τα χρήματα και το πώς η υφαρπαγή δεν γινόταν αντιληπτή στους περιοδικούς εσωτερικούς ελέγχους.

Με την υπόθεση να μονοπωλεί την επικαιρότητα οικονομική και κοινωνική στην περιοχή μας οι εξελίξεις που κυοφορούνται είναι συνταρακτικές και αναμένονται με ζωηρό ενδιαφέρον…

Γιώργος Νούλης

Εφημερίδα Ελευθερία

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here