Εργατικό Κέντρο Λάρισας: “Εργοδότης εκβιάζει εργαζόμενους να πάνε στην εργασία τους ακόμη και με μπουλντόζα…”

699

Σε ανακοίνωση του, το Εργατικό Κέντρο Λάρισας αναφέρει:

“Η πάσης φύσεως εργοδοσία μας έχει κάνει κατά διαστήματα γνωστό έναν κανόνα,ότι θα κάνουν τα πάντα για να διασφαλίσουν τα κέρδη τους. Μπορεί αυτό να σημαίνει ότι θα θέσουν σε κίνδυνο την ασφάλεια των εργαζομένων αλλά φαίνεται ότι αυτό λίγο τους ενδιαφέρει. Τα παραδείγματα είναι πολλά. Το τελευταίο το ζούμε στην περιοχή μας! Παρ’ όλο που η πόλη μας δοκιμάζεται σκληρά τις τελευταίες μέρες, πολλές περιοχές πλημμυρίζουν η μια πίσω από την άλλη, οι εργοδότες στην ιδιωτική υγεία έρχονται με καμάρι να μας επιβεβαιώσουν τον παραπάνω κανόνα.
Στον κλάδο μας υπάρχουν πολλές δομές υγείας οι οποίες βρίσκονται στην πληγείσα περιοχή της Γιάννουλης. Παρ’ όλο το απαγορευτικό που υπάρχει και δεν επιτρέπει την μετακίνηση από το κέντρο της πόλης προς την Γιάννουλη, παρά τα πλημμυρικά φαινόμενα που είναι σε εξέλιξη στην περιοχή. Υπάρχει εργοδότης όπου εκβιάζει εργαζόμενους που μένουν στην Λάρισα να μετακινηθούν στην εργασία τους, ακόμη και με μπουλντόζα.
Καλούμε εδώ και τώρα να σταματήσουν αυτά τα επικίνδυνα κι απαράδεκτα φαινόμενα . Κανένας συνάδελφος και κανένας ασθενής να μην κινδυνέψει!!
Τώρα όλοι οι αρμόδιοι, κράτος και εργοδοσία, να πάρουν όλα τα κατάλληλα μέτρα ώστε οι κλινικές να δουλέψουν με προσωπικό ασφαλείας. Οι οποίοι να μεταφέρονται με όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας. Κανένας εργαζόμενος να μην χάσει το μεροκάματό του. Οι πληρωμές όλων των συναδέλφων να γίνουν κανονικά και στο ακέραιο! Να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε αν επεκταθούν τα πλημμυρικά φαινόμενα προς τις συγκεκριμένες δομές υγείας να εκκενωθούν χωρίς να κινδυνέψει καμία ζωή!
Είμαστε μάρτυρες τα τελευταία χρόνια ότι το κράτος δεν θέλει και δεν μπορεί να κάνει κάτι ώστε να μας προφυλάξει από τα διάφορα «ακραία» καιρικά φαινόμενα. Αντί να πάρουν μέτρα να μας προστατέψουν τα βαφτίζουν όλα «πρωτοφανή φαινόμενα» και μας αφήνουν στην τύχη μας. Είμαστε ζωντανοί εξαιτίας της αλληλεγγύης που υπάρχει και επιβεβαιώνεται ότι μόνο ο λαός σώζει τον λαό! Δεν θα ανεχτούμε τώρα να κινδυνέψουν οι ζωές μας και για να πάμε να βγάλουμε το μεροκάματό μας.”

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ