Εξερευνώντας τον υποθαλάσσιο κόσμο στα παράλια της Λάρισας

431

Στα παράλια της Λάρισας του δήμου Αγιάς αντικρίζει κανείς αρκετές ομορφιές με ιδιαίτερο φυσικό κάλλος που προσελκύουν το ενδιαφέρον των επισκεπτών. Η θαλάσσια ακτογραμμή 50 χιλιομέτρων συνεχίζει να διατηρεί την αίγλη της, καθώς οι πανέμορφες παραλίες που απλώνονται κατά μήκος της περιοχής προσφέρουν στιγμές χαλάρωσης αλλά και ευκαιρία για αποδράσεις.

Αρκετό ενδιαφέρον όμως φαίνεται πως έχει και ο βυθός της θάλασσας στα παράλια της Λάρισας, καθώς πρόκειται για έναν μαγικό κόσμο με πολλά είδη ψαριών, πλούσια θαλάσσια χλωρίδα, εντυπωσιακά βραχώδη σημεία, αλλά και απομεινάρια ναυαγίων που προκαλούν τη φαντασία.

Τα τελευταία χρόνια φαίνεται πως οι καταδύσεις και οι αναζητήσεις στον βυθό της περιοχής αυξάνονται, καθώς σιγά-σιγά αποκαλύπτονται οι «θησαυροί» που κρύβει η θάλασσα της περιοχής.

Όπως εξήγησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο έμπειρος δύτης και βραβευμένος φωτογράφος υποθαλάσσιων εικόνων Ηλίας Σιδηράς, ο βυθός της θάλασσας σε όλη την ακτογραμμή των παραλίων της Λάρισας έχει τρομερό ενδιαφέρον, μιας και αποτελεί πόλο έλξης για τους έμπειρους δύτες, για εκείνους που αγαπούν την υποθαλάσσια φωτογραφία, αλλά και για τους ερασιτέχνες παρατηρητές του υποθαλάσσιου κόσμου.

Μεταξύ άλλων ο κ. Σιδηράς είπε ότι στον βυθό της θάλασσας μπορεί κανείς να εξερευνήσει αρκετές υποθαλάσσιες σπηλιές, να δει και να θαυμάσει την ανάπτυξη κοραλλιών, να εντοπίσει μικρά αλλά και μεγάλα σφουγγάρια, αλλά και την σημαντική θαλάσσια χλωρίδα.

Αξίζει να σημειωθεί πως στην περιοχή διοργανώνονται οργανωμένες καταδυτικές δράσεις, και μεμονωμένες αποδράσεις που αναδεικνύουν τους ναυτικούς θησαυρούς, ενώ έντονο ενδιαφέρον υπάρχει για όσους αγαπούν το ψαροντούφεκο που επιλέγουν την περιοχή για το αγαπημένο τους χόμπι.

*Η υποβρύχια φωτογραφία παραχωρήθηκε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ από τον δύτη και φωτογράφο Ηλία Σιδηρά

Πηγή: ΑΠΕ, parallaximag.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ