Γουργουλιάνης: “Σημαντικές υπερβάσεις σωματιδίων στην ατμόσφαιρα – Η ρύπανση από τις πυρκαγιές πιο επικίνδυνη από τον κορωνοϊό”

277

Ο καθηγητής πνευμονολογίας Κωνσταντίνος Γουργουλιάνης, μέσα από ανάρτησή του στα social media κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την μόλυνση της ατμόσφαιρας από τις πυρκαγιές και αναφέρει ότι ενώ η πανδημική φάση τελείωσε εξακολουθούμε να φοβόμαστε περισσότερο τον “αόρατο εχθρό”, ενώ φαίνεται να συνηθίζουμε την ρύπανση από τις πυρκαγιές, όπως της Αλεξανδρούπολης, που ήταν ορατή σε όλη σχεδόν τη χώρα και βέβαια τις μακροχρόνιες συνέπειες τους στο περιβάλλον”. Παραθέτει επίσης στοιχεία για τα σωματίδια από τις πυρκαγιές που έχουν «πνίξει» όλη την Ελλάδα, κρούωντας καμπανάκι κινδύνου.

Ολόκληρη η ανάρτησή του:

“Παρά το ότι η πανδημική φάση τελείωσε, εξακολουθούμε να φοβόμαστε περισσότερο τον “αόρατο εχθρό”, ενώ φαίνεται να συνηθίζουμε την ρύπανση από τις πυρκαγιές, όπως η τελευταία της Αλεξανδρούπολης, που είναι ορατή σε όλη σχεδόν τη χώρα και τις βέβαια τις μακροχρόνιες συνέπειες τους στο περιβάλλον. Έτσι σήμερα το απόγευμα καταγράφηκαν σημαντικές υπερβάσεις σωματιδίων ΡΜ 2,5 στους περισσότερους σταθμούς της χώρας .
Το GreenYourAir είναι ένα δίκτυο παρακολούθησης σε πραγματικό χρόνο της ποιότητας του αέρα σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας. Η ερευνητική ομάδα του GreenYourAir σχηματίστηκε το Σεπτέμβριο του 2017 στο Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με επιστημονικά υπεύθυνο τον αναπληρωτή καθηγητή κ Γ. Σαχαρίδη.”

Μπορεί να είναι εικόνα χάρτης και κείμενο που λέει "REEN Χάρτης Πόλεις Tirane nocTиBap ceBepHa maKeAoHиja Πληροφορίες Shqipèria Lushnje KbpAжaл Κομοτη Βόλος PM2.5 (μg/m3) 54.82 A' ΒΙ.ΠΕ. Βόλου PM2.5 (ug/m²) Κέρκυρα Βριλήσσια PM2.5 (ug/m3) 28.13 Τρίκαλα Καρδίτσα Άρτα Πρέβεζα Καρδίτσα PM2.5 (ug/m3) 64.78 Ελλάς Αγρίνιο Πτολεμαϊδα PM2.5 (μg/m3) 46.68 Μεσολόγνι Παναγίτσα Έδεσσ 2.5(ug/m3) 0 Χαλκίδα Αποκεντρωμένη Διοίκηση Περισσότερες πόλεις θα προστεθούν σύντομα στο δίκτυο GreenYour"

Μπορεί να είναι γραφικό

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ