Γραβάνης για το άνοιγμα των δραστηριοτήτων “Φέρνεις το Μπέργκαμο στο παρά 5’”

140

Με κείμενό του στα social media ο Λαρισαίος καθηγητής Αχ. Γραβάνης “κρούει το καμπανάκι” του κινδύνου για το άνοιγμα των δραστηριοτήτων ενώ παραθέτει και την αντίδραση γιατρού που δίνει τη μάχη της πρώτης γραμμής.

“ALERT 12
Με 3500 κρούσματα την ημέρα 630 στις ΜΕΘ, νούμερα που θα αυξηθούν περαιτέρω τις επόμενες μερες ΔΕΝ ανοίγεις πρόωρα την οικονομία, τα σχολεία, τα πάντα. Φέρνεις το Μπέργκαμο στο παρά 5’. Περιορίζεις τις δημόσιες εκδηλώσεις και τους ανεύθυνους που τις προάγουν, ενημερώνεις για την αναγκαιότητα να αντέξουμε 1,5 μήνα ακόμη, στηρίζεις με ενημέρωση τα μέτρα προστασίας, ενισχύεις τις υπηρεσίες υγείας και προωθείς τον εμβολιασμό δυνατά. Όσοι προτείνουν άνοιγμα των πάντων δεν έχουν ιδέα τι συμβαίνει στα νοσοκομεία μας και τι ερχεται με το άνοιγμα. Συνάδελφος στη πρώτη γραμμή:
‘’Οι ασθενείς που χρήζουν νοσηλείας είναι πλέον ασθενείς ΜΑΦ!! Το πρόβλημα είναι μέχρι να φτάσουν ως τη διασωληνωση. Η παρακολούθηση τους. Πλέον όλοι οι νοσηλευόμενοι είναι 40-65 ετών. Και παρά τα high flow οξυγόνο διασωληνωνονται συνέχεια. Έχουμε ανακοπές σε 50χρονους που δεν τα καταφέρνουν. Όλο αυτό είναι πολύ βαρύ! Είναι σημαντικό να μη λυγίσουμε τώρα με όσα ζούμε στα νοσοκομεία. Το στρες είναι απίστευτο, δεν το έχω ξαναζήσει τόσα χρόνια.’’

https://www.facebook.com/achilleas.gravanis.5/posts/10159135685802520

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here