Η Alpha Marketing επιμελείται τη διοργάνωση του Ετήσιου Συνεδρίου των Major Cities of Europe 2023 στο Prato της Ιταλίας

191

Μετά τα δυο επιτυχημένα ετήσια συνέδρια των Major Cities of Europe στη Λάρισα το 2021 και το 2022, και τις προηγούμενες χρονιές στη Βενετία, τη Λειψία, το Ζάγκρεμπ, το Αμβούργο και σε διάφορες ευρωπαϊκές πόλεις, η Οργάνωση Major Cities of Europe (www.majorcities.eu) και ο Δήμος του Πράτο ανακοινώνουν τη διεξαγωγή του φετινού Διεθνούς Συνεδρίου 2023 στο Πράτο, της Ιταλίας, από τις 25 έως τις 27 Οκτωβρίου 2023 με την υποστήριξη της Περιφέρειας της Τοσκάνης και του Confservizi Cispel Toscana. Τη διοργάνωση επιμελείται η Alpha Marketing.

Ο τίτλος του συνεδρίου είναι συμβολικός,  «Ένας αργαλειός με θέα – Υφαίνοντας το ψηφιακό μέλλον των κοινοτήτων, των πόλεων και των περιφερειών» και αποτελεί ταυτόχρονα και παρακίνηση για τη διασύνδεση της θεματολογίας που αφορά στον ολοκληρωμένο ψηφιακό μετασχηματισμό της περιφερειακής και τοπικής διοίκησης.

Ο σκοπός του συνεδρίου

Σκοπός του συνεδρίου είναι να διερευνηθούν και να συζητηθούν η επίδραση του ψηφιακού μετασχηματισμού και της κλιματικής κρίσης στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Περιφέρειες και Δήμους, καθώς και ο ρόλος των αναδυόμενων τεχνολογιών στον εκσυγχρονισμό των δημόσιων υπηρεσιών, στην φυσική και την ηλεκτρονική ασφάλεια, στις πολιτικές και τις δράσεις για τη διαχείριση της κλιματικής κρίσης και στην ανάπτυξη των απαιτούμενων νέων δεξιοτήτων των στελεχών και του προσωπικού των υπηρεσιών.

Το Συνέδριο δεν αφορά μόνο την ανασκόπηση των βέλτιστων πρακτικών, αλλά κυρίως την ανταλλαγή πληροφοριών, τη συζήτηση και την αμφισβήτηση. Στόχος είναι να δοθεί η ευκαιρία σε κάθε συμμετέχοντα να εμπλουτίσει τις γνώσεις, να αναπτύξει νέες συνεργασίες, να εμπνευστεί νέες ιδέες και να συμβάλλει στην ανταλλαγή εμπειριών σχετικά με τη χρήση σύγχρονων τεχνολογιών.

 Οι θεματικές ενότητες

Το πρόγραμμα επικεντρώνεται στη σημασία και το ρόλο των τεχνολογιών και περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τις παρακάτω θεματικές ενότητες:

  • Ο αντίκτυπος των νέων αναδυόμενων τεχνολογιών, όπως η τεχνητή νοημοσύνη, στην ψηφιακή διακυβέρνηση
  • Η συμβολή της τεχνολογίας στη διαχείριση της κλιματικής κρίσης
  • Η προστασία και ασφάλεια των πολιτών, των υποδομών και των δημόσιων υπηρεσιών στον κυβερνοχώρο
  • Η εξέλιξη του ρόλου των περιφερειακών ψηφιακών υπηρεσιών
  • Η επιμόρφωση των στελεχών των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης στις ψηφιακές δεξιότητες , τα νέα επαγγελματικά και διευθυντικά προφίλ

Οι ομιλητές:

Συμμετέχουν διακεκριμένοι ομιλητές από Δήμους, Περιφέρειες, Ερευνητικά κέντρα, Πανεπιστήμια, καθώς και από επιχειρήσεις που εξειδικεύονται στον ψηφιακό μετασχηματισμό Διοικητικών Οργανισμών.

Η γλώσσα του συνεδρίου είναι τα αγγλικά με ταυτόχρονη μετάφραση στα ιταλικά.

Οι συμμετέχοντες

Το Συνέδριο είναι ανοιχτό σε όλους, όσοι ενδιαφέρονται να μοιραστούν ιδέες, στρατηγικές, έργα και εμπειρίες στη χρήση τεχνολογιών για τον ψηφιακό μετασχηματισμό των τοπικών δημόσιων διοικήσεων, των πόλεων και των περιφερειών.

Το πρόγραμμα, ο τρόπος ηλεκτρονικής εγγραφής και λοιπές πληροφορίες είναι αναρτημένα στην ιστοσελίδα του συνεδρίου: https://www.majorcities.eu/conferences/2023-prato/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ