Η τοποθέτηση του βουλευτή Λάρισας του ΚΚΕ Γ. Λαμπρούλη για το νόμο για τις διαδηλώσεις

52

Πέραν του ότι οι διατάξεις του νομοσχεδίου αποτελούν μια κακή απομίμηση χουντικών διαταγμάτων, το βασικότερο είναι πως κάνει παραπέρα βήματα προώθησης σειράς σύγχρονων μηχανισμών καταστολής και τρομοκρατίας πολύ πιο επικίνδυνων. Γι’ αυτό και από την πρώτη στιγμή το Κομμουνιστικό Κόμμα ζήτησε από την Επιτροπή ήδη την απόσυρση του συγκεκριμένου νομοσχεδίου. Και μόνο ως πρόκληση μπορεί να εκληφθεί η κυβερνητική προπαγάνδα, αλλά και τα όσα ακούστηκαν και έχουν ειπωθεί σ’ αυτήν την Αίθουσα αυτές τις δυο μέρες, που προσπαθεί να πλασάρει αυτό το τερατούργημα για την απαγόρευση των διαδηλώσεων ως σωτήριο για τα εμπορομάγαζα για παράδειγμα, όταν την ίδια ώρα γνωρίζουν πολύ καλά οι επαγγελματίες ποιες κυβερνήσεις με τις πολιτικές τους οδήγησαν στα σημερινά αδιέξοδα, ποιοι ροκάνισαν και ροκανίζουν τα μειωμένα από τον ανταγωνισμό εισοδήματά τους και τους οδήγησαν στην υπερχρέωση σε τράπεζες και δημόσιο και στον εφιάλτη των κατασχέσεων και των πλειστηριασμών και άλλα.
Μάταια, λοιπόν, παπαγαλάκια και κλακαδόροι των αστικών σχεδιασμών πασχίζουν να ενοχοποιήσουν τις κινητοποιήσεις, που παραλύουν το κέντρο και την αγορά, όταν πολύ καλά γνωρίζουν, όπως και όλοι σας, ότι από το 2011 έως το 2016, για παράδειγμα, έβαλαν λουκέτο δεκάδες χιλιάδες μικρές επιχειρήσεις, λόγω της καπιταλιστικής κρίσης και των μνημονιακών πολιτικών που τη συνόδευσαν. Αλήθεια, φταίνε οι διαδηλώσεις ή η κυριαρχία των αλυσίδων και πολυκαταστημάτων στην αγορά και το τσακισμένο λαϊκό εισόδημα που κλείνουν ή φυτοζωούν μαγαζιά στις συνοικίες, και γύρω από την Αθήνα, αλλά και στην Αθήνα, αλλά και στη Θεσσαλία, στη Λάρισα, και σε όλη την Ελλάδα;
Μάλιστα, ακόμα πιο προκλητική είναι η επίκληση της αποφυγής της ταλαιπωρίας της πλειοψηφίας, η οποία όμως βασανίζεται από τη μείωση των μισθών, την εκ περιτροπής εργασία, την ανεργία, τα ασήκωτα βάρη των μικρών και ατομικών επιχειρήσεων, από τις τεράστιες ελλείψεις σε μέσα μαζικής μεταφοράς. Ο κατάλογος είναι μακρύς. Αλήθεια, όλα αυτά και όχι μόνο δεν είναι ταλαιπωρία για την πλειοψηφία, και όχι μόνο; Συνεπώς, ο καημός σας δεν είναι η προστασία του δικαιώματος του συνέρχεσθαι ή το ότι στόχος του νομοσχεδίου είναι οι «μπαχαλάκηδες», όπως τους ονομάζετε, αλλά στοχεύετε ακριβώς τις μαζικές, ταξικές και περιφρουρημένες διαδηλώσεις, αυτές που το περιεχόμενό τους δεν βολεύει το σύστημα, ενώ αντίθετα αξιοποιούνται οι άλλες, για τις οποίες δήθεν νομοθετείτε, που δεν ενοχλούν, και ιδιαίτερα τον κρατικό μηχανισμό, το σύστημα, προκειμένου να συκοφαντείτε συλλήβδην το ταξικό εργατικό κίνημα.
Γι’ αυτό και στήνετε ένα σύγχρονο ιδεολογικό, κατασταλτικό, χαφιεδίστικο μηχανισμό χειραγώγησης, που θα παρεμβαίνει, από τα σχολεία μέχρι τα πανεπιστήμια, παντού. Στόχος η συκοφάντηση, η ποινικοποίηση, η λήψη προληπτικών μέτρων για όποιον αντιστέκεται, παλεύει, αμφισβητεί, για όποιον συγκρούεται με τη σημερινή δικτατορία του κεφαλαίου. Αυτό αποτελεί την καρδιά του νομοσχεδίου και εδράζεται σε κατευθύνσεις της «δημοκρατικής» Ευρωπαϊκής Ένωσης, που όλοι σας πίνετε νερό στο όνομά της, αφορά δηλαδή την υλοποίηση της ίδιας της στρατηγικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας, όπως ήδη έχει αποτυπωθεί από το 2005, ενώ στο στόχαστρό της βρίσκεται και επίσημα η κομμουνιστική ιδεολογία και η εξίσωσή της με τον ναζισμό, αλλά και η απαγόρευση της δράσης κομμουνιστικών κομμάτων σε πολλά κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Αλήθεια, η «δημοκρατική» Ευρωπαϊκή Ένωση δεν είναι αυτή που χαρακτηρίζει ως ιδεολογία της βίας κάθε πολιτική πραγματικής εναντίωσης στη σημερινή δικτατορία του κεφαλαίου, στην εργοδοτική βία και στην κρατική καταστολή που τη στηρίζει; Εξάλλου, ρητά και επίσημα η «δημοκρατική», κατά τα άλλα, Ευρωπαϊκή Ένωση, προ εξαμήνου, καταγράφει στην ετήσια έκθεσή της πως ο κίνδυνος για την ασφάλειά της προέρχεται από τις λαϊκές διαδηλώσεις διαμαρτυρίας, και αυτό -να μην το ξεχνάμε- υπερψηφίστηκε από Νέα Δημοκρατία και ΚΙΝΑΛ, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε λευκό. Και τώρα παριστάνει ο ΣΥΡΙΖΑ την αθώα περιστερά. Αλήθεια, ο ΣΥΡΙΖΑ ξέχασε τα δικά του ιδιώνυμα, ή το ότι ως κυβέρνηση δεν κατάργησε το τρομονόμο, ή το ότι δεν ακύρωσε τους χουντικούς νόμους και τα βασιλικά διατάγματα, ή το ότι όχι μόνο διατήρησε, αλλά επέκτεινε το κατασταλτικό πλαίσιο, ανοίγοντας τον δρόμο για τον περιορισμό του απεργιακού δικαιώματος; Γιατί μπορεί να αναφέρθηκε, για παράδειγμα, η κ. Αχτσιόγλου για τα συλλογικά δικαιώματα και την επίθεση στο δικαίωμα του συνέρχεσθαι και του συνεταιρίζεσθαι, όμως έχετε βάλει κι εσείς την υπογραφή σας με τον απεργοκτόνο νόμο και την επίθεση στα συλλογικά δικαιώματα των εργαζομένων. Αυτά δεν τα ξεχνάμε.
Συνεπώς, αν κάτι αποδεικνύεται από το συγκεκριμένο νομοσχέδιο-τερατούργημα είναι πως η αντιλαϊκή πολιτική και η επίθεση στα δικαιώματα των εργαζομένων, των βιοπαλαιστών αγροτών, των αυτοαπασχολούμενων, της νεολαίας, της πλειοψηφίας του λαού μας, θα κλιμακωθεί στο όνομα της καπιταλιστικής ανάπτυξης, της καπιταλιστικής ανάκαμψης, των επενδύσεων Ευρωπαϊκής Ένωσης-κεφαλαίου, ενώ για όσους δεν πείθονται, δεν ανέχονται και δεν συμβιβάζονται να ζουν μια χαμοζωή, με ψίχουλα και κάλπικες υποσχέσεις, τους περιμένει η καταστολή, η ποινικοποίηση των αγώνων, τα δικαστήρια.
Συγχρόνως, αποδεικνύεται για άλλη μια φορά πως η δημοκρατία σας, η δικτατορία του κεφαλαίου δηλαδή, όταν χρειαστεί, πετάει στο καλάθι των αχρήστων δικαιώματα και ελευθερίες. Γι’ αυτό ο λαός μας, με την πάλη του, θα ακυρώσει στην πράξη και αυτό το νομοθέτημα, όπως εξάλλου έκανε με πολλούς παρόμοιους νόμους στο παρελθόν. Κι αυτός ο νόμος θα μείνει στα χαρτιά .
Λάρισα 9/7/2020

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here