“Κάντο όπως ο Γκουντάρας” – Το έκανε ξανά! Ποιο είναι το μυστικό της επιτυχίας του… (ΦΩΤΟ- ΒΙΝΤΕΟ)

1992

Θα μπορούσε να είναι αντικείμενο μελέτης σε Πανεπιστήμια ο τρόπος με τον οποίο ο Αντώνης Γκουντάρας καταφέρνει εδώ και σχεδόν 30 χρόνια να βγαίνει Δήμαρχος και να “εξολοθρεύει” τους πολιτικούς του αντιπάλους. Ο Δήμαρχος Αγιάς Αντώνης Γκουντάρας αποδείχθηκε πολύ σκληρός για να “πεθάνει” και το έκανε ξανά! Εκλέχθηκε Δήμαρχος για ακόμη μία τετραετία σπάζοντας όλα τα ρεκόρ και αποτελώντας φαινόμενο στην τοπική αυτοδιοίκηση.

Ο μακροβιότερος Δήμαρχος έχει κερδίσει επτά, συν μία (χθες), εκλογικές αναμετρήσεις στον  Δήμο Αγιάς, τον τόπο που μεγάλωσε και που αγάπησε. Όπως έχει δηλώσει και ο ίδιος η αυτοδιοίκηση είναι η ζωή του. Έχει κερδίσει μέχρι στιγμής έναν κοινοτάρχη και επτά υποψήφιους Δημάρχους!

Ποιο είναι όμως το μυστικό της επιτυχίας του;

Ο Αντώνης Γκουντάρας είπε την μεγαλύτερη αλήθεια και είναι …”κλεμμένη” από το ΚΚΕ

Σε ομιλία του πριν από μερικές ημέρες στο Μεγαλόβρυσο, είπε μία από τις μεγαλύτερες αλήθειες όσον αφορά την αλληλεγγύη μεταξύ των ανθρώπων. Χρησιμοποίησε την ατάκα του ΚΚΕ “ο λαός σώζει το λαό” λέγοντας ότι “Υπάρχει κάτι που λέει το ΚΚΕ και αν το φιλοσοφήσει κανένας έχει απόλυτο δίκιο. Ειναι περιπτώσεις, τις περισσότερες μάλιστα, που ο λαός σώζει το λαό. Ειναι μερικές φορές που δεν χρείαζεται να σηκώσουμε τα χέρια ψηλά. Που δεν χρειάζεται να απευθυνθούμε πουθενά, σε καμία πολιτεία, σε κανένα Δήμο, αρκεί να κοιτάξουμε δίπλα μας τον συνάνθρωπο και να βγούμε μαζί του, να τον βοηθήσοουμε να τον στηρίξουμε, την ώρα που έχει ανάγκη να μην του γυρίσουμε την πλάτη. Αυτό σημαίνει να ‘μαστε συνάνθρωποι! Αυτά ειναι που εμείς πρεσβεύουμε, αυτές ειναι οι αρχές μας!” και συνέχισε “Αυτή είναι η φτιασιά μας. Γιατί και εμείς κομμάτι από αυτή την κοινωνία είμαστε. Δεν είμαστε κάποιοι οι οποίοι έχουν μεγαλώσει σε σαλόνια με γαλλικά και πιάνο. Εδώ μέσα ματώσαμε όπως όλοι… “ και φυσικά καταχειροκροτήθηκε από το κοινό με μερικούς μάλιστα να συγκινούνται απ’ ότι φαίνεται στο βίντεο που ανήρτησε στα σόσιαλ μίντια.

“Ότι είμαι, ότι έγινα, ότι πέτυχα, το χρωστάω σε εσάς”

“Ότι είμαι, ότι έγινα, ότι πέτυχα το χρωστάω σε εσάς, το χρωστάω στην αγάπη σας, το χρωστάω στην στήριξή σας, το χρωστάω στην εμπιστοσύνη σας. Είμαι και θα είμαι πάντα ένας από εσάς, Μεγάλωσα μαζί σας. Μαζί πετύχαμε πολλά” ανέφερε σε μία από τις προεκλογικές του ομιλίες εμφανώς συγκινημένος.

“Στηριγμά μου η οικογένειά μου”

Μάλλον δεν υπάρχει μυστικό και συνταγή, σε αυτή την επιτυχία. Ίσως είναι απλά η στόφα του πολιτικού, που δεν πρέπει να είναι τελικά και τόσο “πολιτικός”… Ίσως είναι η αυθεντικότητα. Ίσως είναι το ότι οι Δημότες μεγάλωσαν μαζί του, αλλά και ο ίδιος “μεγάλωσε μαζί τους” όπως είπε.

Ο ίδιος πάντως στην τελευταία του ανάρτηση πριν τις εκλογές έγραψε στα σόσιαλ μίντια: “Η οικογενεια μου, στήριγμα, έμπνευση, ελπίδα μου! Τους ευχαριστώ! Και σας ευχαριστούμε! Για την αγάπη σας, για την υποστήριξή σας, για την εμπιστοσύνη σας!”.

Του ευχόμαστε καλή θητεία με γνώμονα το κοινό συμφέρον και το καλό του τόπου!

Φ.Γ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ