Κέλλας: «Είμαστε έμπρακτα στο πλευρό των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων»

36

Συνάντηση με την υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Δόμνα Μιχαηλίδου είχε ο αν. γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, βουλευτής Ν. Λάρισας, Χρήστος Κέλλας,κατά την οποία αναφέρθηκανστο σχέδιο νόμου του υπουργείουσχετικά με την ενίσχυση των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων.
Ειδικότερα,εστίασαν στις προβλέψεις του νομοσχεδίου με ισχυρό πρόσημο κοινωνικής αλληλεγγύης, όπως η διεύρυνση του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος με τη συμπερίληψη των αστέγων και των γυναικών που έχουν πέσει θύματα βίας και ζουν σε ξενώνες, το επίδομα στέγασης ανασφάλιστων υπερηλίκων, η αύξηση της σύνταξης παιδιών ορφανών και από τους δύο γονείς και η παράταση προθεσμίας υποβολής αίτησης χορήγησης του επιδόματος γέννησης.
Περαιτέρω, οικ.κ. Κέλλας και Μιχαηλίδουέδωσαν έμφαση στις τομές του νομοσχεδίου σε σχέση με τη στήριξη του θεσμού της αναδοχής και τον καθορισμό του καθεστώτος λειτουργίας των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) και των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών και Ατόμων με Αναπηρία (ΚΔΠΑΠΑΜΕΑ) που έχουν ως στόχο την κοινωνική ένταξη και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των συμμετεχόντων παιδιών και ενηλίκων.
Επιπλέον, έκαναν ιδιαίτερη αναφορά στην προστασία των ηλικιωμένων στους οίκους ευγηρίας καιστους εντατικούς ελέγχους, που πραγματοποιεί το κράτος για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού.
Ο αν. γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, αποχωρώντας από το υπουργείο Εργασίας, δήλωσε:
«Είχαμε μία ιδιαίτερα παραγωγική συνάντηση με την κ. υφυπουργό, η οποία με ενημέρωσε αναλυτικά για τις δράσεις του υπουργείου προς την ενίσχυση της κοινωνικής αλληλεγγύης και την έμπρακτη στήριξη των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων.
Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, παράλληλα με την ανάσχεση της πανδημίας και την αντιμετώπιση των συνεπειών της, διαμορφώνει ένα ισχυρό πλέγμα κοινωνικής προστασίας, το οποίο θα αποτελέσει εφαλτήριο για την ανάπτυξη της χώρας μας, την επόμενη μέρα της παγκόσμιας υγειονομικής κρίσης, όταν η απειλή του κορονοϊού πάψει να υφίσταται.
Με έργα και όχι ευχολόγια στεκόμαστεστο πλευρό κάθε Ελληνίδας και κάθε Έλληνα που έχει ανάγκη τη στήριξη και τη φροντίδα της Πολιτείας».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here