Κέλλας: Σε Δαμάσι, Κουτσόχερο, Μάνδρα, Ραχούλα, Αμυγδαλέα και Πλατανούλια – Τί ζήτησε

39

1.000€/τ.μ. ΓΙΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΝΕΩΝ ΣΠΙΤΙΩΝ

ΕΙΔΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΣΤΑ ΑΕΙ

Για την κρατική επιδότησηνέας κατασκευής ή επισκευήςτων σπιτιών των σεισμοπαθών ενημέρωσε ο αν. γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, βουλευτής Ν. Λάρισας, Χρήστος Κέλλας, ο οποίος βρέθηκε στις σεισμόπληκτες περιοχές για 5η συνεχή μέρα.
Με ειδικό καθεστώς η εισαγωγή στα ΑΕΙ
Ο κ. Κέλλας ζήτησε εκ νέου, στο Δαμάσι, από την υφυπουργό Παιδείας Ζέτα Μακρή, την ένταξη σε ειδικό καθεστώς των σεισμοπαθών μαθητών που θα συμμετέχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις 2020-2021, δεδομένου ότι δεν έχουν τη δυνατότητα να διαγωνιστούν επί ίσοιςόροις με τους μαθητές της υπόλοιπης Ελλάδας.
Η κ. Μακρή,ούσα ενημερωμένη για το θέμα από τον Λαρισαίο πολιτικό, δήλωσε ότι θα υποστηρίξει τοδίκαιο αίτημα των μαθητών της σεισμόπληκτης περιοχής.
Χρηματοδότηση από το κράτος για ανοικοδόμηση και επισκευές σπιτιών
Στη συνέχεια, ο αν. γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ μετέβη στο Κουτσόχερο,τη Μάνδρα, τη Ραχούλα, την Αμυγδαλέα και τα Πλατανούλια, όπου συνομίλησε με κατοίκους και τους ενημέρωσεπως θα δοθούν από την κυβέρνηση έως 1.000 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο, με ανώτατο όριο τις 150.000 ευρώ, για την ανοικοδόμηση κάθε σπιτιού που κατέρρευσε ή θα χαρακτηριστεί «κόκκινο», ενώ για τα σπίτια, που θα παραμείνουν επισκευάσιμα, θα επιχορηγηθεί από το κράτος το 80% του κόστους επισκευής.
Τέλος, ανέφερε ότι αναμένει την ικανοποίηση του αιτήματός του για τη διενέργεια κατ’ εξαίρεσηεμβολιασμών όλων των σεισμόπληκτων, σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση αντιμετωπίζει με άμεσα αντανακλαστικά και αξιοσημείωτη ταχύτητα τη μεγάλη φυσική καταστροφή που έπληξε τον τόπο μας.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here