ΚΚΕ (μ-λ): Συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε και να διεκδικούμε !

367

Η τρομοκρατία δεν θα περάσει !

Το ΚΚΕ (μ-λ) χαιρετίζει  τις συγκεντρώσεις που πραγματοποιήθηκαν σήμερα  σε όλες τις Θεσσαλικές πόλεις μετά το κάλεσμα  των τοπικών Ενώσεων των Νοσοκομειακών Γιατρών και της ΟΕΝΓΕ για ημέρα δράσης έξω από τα νοσοκομεία ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ και του υπουργείου υγείας στην αντιμετώπιση της πανδημίας του κοροναϊού. Σε όλες τις συγκεντρώσεις οι νοσοκομειακοί γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό κατήγγειλαν τις μεγάλες ελλείψεις σε προσωπικό και υλικά την ίδια ώρα που η κυβέρνηση και τα ΜΜΕξαπάτησης μιλάνε για προσλήψεις και οικονομική ενίσχυση. Καταγγέλθηκαν οι απαράδεκτες συνθήκες περίθαλψης για τον λαό παρά την προσπάθεια των γιατρών και του νοσηλευτικού προσωπικού, αποκαλύπτοντας έτσι ότι η μάχη απέναντι στην πανδημία στηρίζεται κατά βάση από τον λαό μέσα και έξω από τα νοσοκομεία.

Οι οργανώσεις Θεσσαλίας του ΚΚΕ (μ-λ) και η Ταξική Πορεία πήραν μέρος σε όλες τις συγκεντρώσεις σε Λάρισα, Βόλο, Τρίκαλα και Καρδίτσα ενισχύοντας το μέτωπο πάλης και αλληλεγγύης υγειονομικών και λαού ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης απέναντι στην απειλή της πανδημίας.

Καταγγέλλουμε στους εργαζόμενους και τη νεολαία την προκλητική παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων γύρω από τις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σε όλες τις Θεσσαλικές πόλεις, τον έλεγχο στοιχείων και την επιβολή προστίμων σε συγκεντρωμένους, με την δικαιολογία ότι δεν είχαν την απαραίτητη άδεια για να κυκλοφορούν. Η προσπάθεια τρομοκράτησης από την μεριά των αστυνομικών δυνάμεων απέναντι σε εργαζόμενους και στελέχη αριστερών κομμάτων και οργανώσεων για την συμμετοχή τους στις συγκεντρώσεις και η επιβολή προστίμων αποκαλύπτουν ότι τα περιοριστικά μέτρα στοχεύουν τους αγώνες και τις διεκδικήσεις του λαού. Θέλουν να σταματήσουν την ανάπτυξη μαζικών κινητοποιήσεων και επιβάλουν την σιωπή και την υποταγή στις αντιλαϊκές κυβερνητικές μεθοδεύσεις και πολιτικές.

Καταγγέλλουμε ακόμη τις  χθεσινές συλλήψεις 2 ατόμων  από το λιμενικό Βόλου, επειδή κατέβηκαν στο λιμάνι !

Οι σημερινές μαζικές συγκεντρώσεις – για τα δεδομένα της περιόδου -γιατρών, υγειονομικών μαζί με άλλους εργαζόμενους και νέους αποτελούν απάντηση ότι η αστυνομοκρατία δεν θα περάσει. Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε. Θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε.

 

07/04/2020

Οργανώσεις Θεσσαλίας του ΚΚΕ(μ-λ)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ