Κλείνει μετά από 20 χρόνια λειτουργίας ο πολιτιστικός συλλόγος “Χορίαμβος”

234

Κλείνει μετά από 20 χρόνια λειτουργίας ο πολιτιστικός συλλόγος της Λάρισας “Χορίαμβος” που έχει προσφέρει τόσο σημαντικό πολιτιστικό έργο στην πόλη όλα αυτά τα χρόνια. Ο Σύλλογος φαίνεται ότι δεν άντεξε οικονομικά το δεύτερο Lockdown και μάλιστα ο υπεύθυνος του συλλόγου Νίκος Σαμαρίνας ανέφερε, εκφράζοντας παράπονο, ότι ο Δήμος και η Περιφέρεια δεν βοήθησαν.

Πιο συγκεκριμένα η ανακοίνωση του κ. Σαμαρίνα αναφέρει τα εξής:

Αυλαία για τον Πολιτιστικό Σύλλογο Χορίαμβο ταυτόχρονα με την συμπλήρωση 20 χρόνων συμμετοχής στην πολιτιστική και κοινωνική ζωή της Λάρισας και της ευρύτερης περιοχής.
Αντέξαμε στις δύσκολες συνθήκες για τον πολιτισμό όλα αυτά τα χρόνια.
Αντέξαμε στον ιδεολογικό στιγματισμό μας εξαιτίας της σταθερής προσήλωσής μας στις αρχές της δημοκρατίας, της συναδέλφωσης των λαών, της ταξικής αλληλεγγύης, της κοινωνικής προόδου, καθώς αποτελέσαμε έναν χώρο συνεύρεσης, καλλιτεχνικής και πολιτιστικής ζύμωσης προοδευτικών ανθρώπων σε πείσμα της μαυρίλας που μας περιβάλλει.
Αντέξαμε στην στενή παρακολούθηση της δραστηριότητάς μας από την αστυνομία και τις συνεχείς οχλήσεις της, τα δικαστήρια, τις ρουφιανιές “κακότροπων” γειτόνων.
Αντέξαμε στα μνημόνια και στην οικονομική κρίση, παρά την μηδενική οικονομική επιχορήγηση της δράσης μας επί 20 χρόνια από το Κράτος, τον Δήμο, την Περιφέρεια.
Η υποχρεωτική απαγόρευση της δραστηριότητάς μας επί 9 μήνες τώρα, με ένα διάλειμμα υπολειτουργίας 27 ημερών- εξαιτίας της εγκληματικής πολιτικής της κυβέρνησης Μητσοτάκη απέναντι στην υγεία, την παιδεία, τον αθλητισμό, τον πολιτισμό και πάσης φύσεως δραστηριότητας που προάγει την κοινωνικότητα και την πρόοδο- η οποία συνεχίζεται επ αόριστον, μας αναγκάζει πολύ σύντομα να βάλουμε και επισήμως τέλος στην δραστηριότητά μας.
Δυστυχώς, ούτε ο Δήμος Λάρισας, ούτε η Περιφέρεια θέλησε να μας βοηθήσει.
Δεν έχουμε σκοπό να παρακαλέσουμε κανέναν.
Θα πορευτούμε όπως πορευόμασταν πάντα.
Με ψηλά το κεφάλι.
Ευχαριστούμε όλους εσάς που τόσα χρόνια συναντηθήκαμε σε παραστάσεις και εκδηλώσεις.
Ευχαριστούμε τα μέλη μας που μας εμπιστεύτηκαν, για τη στήριξή τους, για τις όμορφες στιγμές που περάσαμε μαζί.
Ευχαριστούμε όλους τους συνεργάτες, δασκάλους στα εργαστήριά μας, καλλιτέχνες, ανθρώπους του πολιτισμού.
Γεια σας
Σαμαρίνας Νίκος

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here