Κόκκαλης: Ιδού τα ψεύδη της κυβέρνησης – Έστειλαν λογαριασμούς ΕΝΦΙΑ σε πλημμυροπαθείς που έκαναν αίτηση απαλλαγής!

206

Σε διάψευση της χθεσινής ανακοίνωσης της ΑΑΔΕ η οποία υποστήριξε ότι πλημμυροπαθείς στη Λάρισα έλαβαν λογαριασμούς ΕΝΦΙΑ γιατί «δεν υπέβαλαν αίτηση απαλλαγής από τον ΕΝΦΙΑ στην πλατφόρμα Αρωγή», προχωρά ο Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία κ. Βασίλης Κόκκαλης. Παρουσιάζοντας ντοκουμέντα, ο κ. Κόκκαλης καταρρίπτει το κυβερνητικό αφήγημα, καθώς υπάρχουν πλημμυροπαθείς που ενώ υπέβαλαν κανονικά αίτηση απαλλαγής, έλαβαν ειδοποιήσεις πληρωμής ΕΝΦΙΑ!
Αναλυτικά η δήλωση του κ. Κόκκαλη: «Επιχειρώντας να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα για μία ακόμη φορά, από την ΑΑΔΕ απάντησαν ότι για το γεγονός πως πλημμυροπαθείς στη Λάρισα έλαβαν ειδοποιήσεις για να πληρώσουν ΕΝΦΙΑ, παρά τις περί το αντιθέτου κυβερνητικές διαβεβαιώσεις, επειδή «δεν υπέβαλαν αίτηση απαλλαγής από τον ΕΝΦΙΑ στην πλατφόρμα Αρωγή». Ουδέν ψευδέστερον όμως!
Σύμφωνα με τις καταγγελίες που έφθασαν στο γραφείο μου, «μπιλιετάκια» για να πληρώσουν το χαράτσι, έλαβαν και πολίτες οι οποίοι είχαν κάνει όλες τις δέουσες και νόμιμες διαδικασίες μετά τις καταστροφές που υπέστησαν από τις πλημμύρες. Αδιάψευστος μάρτυρας τα έγγραφα που επισυνάπτουμε στα οποία φαίνεται ξεκάθαρα ότι πολίτης όχι μόνον είχε υποβάλει την αίτηση, αλλά είχε υπαχθεί και στο καθεστώς καταβολής της κρατικής αρωγής ως πλημμυροπαθής!
Η λέξη ντροπή όπως είπα χθες είναι πολύ λίγη και μετά την ανακοίνωση της ΑΑΔΕ είναι ελάχιστη μπροστά στο μέγεθος της εξαπάτησης από το «επιτελικό κράτος» του κ. Μητσοτάκη. Δείχνει πως η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας έχει χάσει κάθε επαφή με την πραγματικότητα, ζώσα σε ένα παράλληλο σύμπαν.
Την ώρα που η κοινωνία αναστενάζει από τα προβλήματα και αμφισβητεί ευθέως θεμελιώδεις θεσμούς λόγω της κρατικής συγκάλυψης, ο πρωθυπουργός παριστάνει για μία ακόμη φορά την Μαρία Αντουανέτα. Οι κάλπες όμως πλησιάζουν και το μήνυμα που θα πάρει θα είναι εκκωφαντικό.
Υ.Γ. Αλήθεια όμως στην «Ελλάδα 2.0» των «έξυπνων» υπουργείων διοικητικής μεταρρύθμισης, χρειάζεται να κάνει αίτηση κάποιος για τα αυτονόητα, όταν το ίδιο το κράτος τον έχει προηγουμένως αναγνωρίσει ως πλημμυροπαθή; Ζητείται τσίπα!»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ