Κόκκαλης: Κακώς δεν έγινε η ευρεία σύσκεψη για το Ογκολογικό

106

Να πάρει ξεκάθαρη θέση αύριο από τη Λάρισα ο πρωθυπουργός απέναντι στον πολιτικαντισμό

Κάλεσμα στον πρωθυπουργό να πάρει θέση για το μείζον θέμα του Πρότυπου Ογκολογικού Κέντρου, απευθύνει με δήλωσή του ο Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία κ. Βασίλης Κόκκαλης.
Αναλυτικά η δήλωσή του: «Η απόφαση της κυβέρνησης να στερήσει από τη Λάρισα το Πρότυπο Ογκολογικό Κέντρο αποτελεί μνημείο πολιτικαντισμού και τοπικιστικής διαπλοκής. Αυτό πλέον έχει γίνει με εμφατικό τρόπο σαφέστατο σε κάθε πολίτη της Θεσσαλίας που βλέπει την κοινή λογική να βιάζεται. Βλέπει ένα Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο με πανελλαδική εμβέλεια και τεράστιο επιστημονικό έργο να υποβαθμίζεται για να «αναδειχθεί» ετσιθελικά το Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας, με μόνο κριτήριο προφανώς το ότι από εκεί, έλκουν την καταγωγή τους ένας κορυφαίος υπουργός και ο – συν αυτώ – πρόεδρος της 5ης ΔΥΠΕ.
Ενόψει της αυριανής έλευσης του πρωθυπουργού στη Λάρισα, το ιδανικό θα ήταν να είχε πραγματοποιηθεί σήμερα η ευρεία σύσκεψη φορέων που ματαιώθηκε λίγες ώρες πριν, για να σταλεί ένα σαφές και ισχυρό μήνυμα: Ότι η Λάρισα δικαιούται περισσότερα.
Έστω όμως και χωρίς αυτή τη σύσκεψη, η ομόθυμη αντίδραση σύσσωμης της πόλης, απαιτεί από τον κ. Μητσοτάκη αύριο, καθαρές κουβέντες για το θέμα. Όχι αφωνίες, όχι άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε και βέβαια όχι τη μπάλα στην εξέδρα με άλλου είδους εξαγγελίες για να χρυσωθεί το χάπι.
Εδώ και τώρα ο πρωθυπουργός να πάρει πίσω την απόφαση – έκτρωμα και να αποδείξει ότι διαθέτει τη στοιχειώδη πολιτική τσίπα. Σε κάθε άλλη περίπτωση θα είναι χειροκροτητής μαυρογιαλούρικων πρακτικών…»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ