Κόκκαλης: Στα χέρια ιδιωτών όλη η διαχείριση των υδάτων στη Θεσσαλία

273

Κοινή Δήλωση Τομεαρχών Περιβάλλοντος και Ενέργειας Μ. Ζαμπάρα, Εσωτερικών Γ. Πούλου, Υποδομών και Μεταφορών Χ. Μαμουλάκη, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Β. Κόκκαλη και Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Σ. Κεδίκογλου: «Το δημόσιο αγαθό του νερού δεν μπορεί να δοθεί χάρισμα σε ιδιώτες!
Η κυβέρνηση της ΝΔ με ένα αποικιοκρατικού τύπου μοντέλο, στο νομοσχέδιο που βρίσκεται αυτή την στιγμή στη διαβούλευση, σχεδιάζει να νομοθετήσει την παραχώρηση της διαχείρισης των υδάτων της Θεσσαλίας σε ιδιώτες, χωρίς καμία διαβούλευση με τους αρμόδιους επιστημονικούς και θεσμικούς φορείς!

Το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, δημιουργεί μια εισπρακτική Ανώνυμη Εταιρεία που θα λειτουργεί με ιδιωτικά κριτήρια και την «προικίζει»
επιπλέον με κεφάλαιο και προσωπικό.
Η κυβέρνηση Μητσοτάκη με μία μελέτη αμφίβολης επιστημονικής τεκμηρίωσης, της ολλανδικής εταιρείας, εκχωρεί όλες τις αρμοδιότητες από το δημόσιο σε μια Ανώνυμη Εταιρεία!
Αντί να ενισχύσει τις υπηρεσίες του ΥΠΕΝ, της Περιφέρειας, των ΤΟΕΒ/ΓΟΕΒ, αντί να προχωρήσει σε ένα σοβαρό και ολιστικό σχεδιασμό και διαβούλευση με όλους τους εμπλεκόμενους τοπικούς και επιστημονικούς φορείς, επιμένει στα ακραία νεοφιλελεύθερα σχέδια των άνευ όρων ιδιωτικοποιήσεων.

Μαζί με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, τους εργαζόμενους στους ΤΟΕΒ και ΓΟΕΒ,
τους αγροτικούς φορείς, δεν θα επιτρέψουμε την ιδιωτικοποίηση της διαχείρισης των υδάτων στη Θεσσαλία που είναι η απαρχή της γενικής
ιδιωτικοποίησης των νερών!»

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ