Κόκκαλης τιμώντας τον Ελβετό πρέσβη: Οι συνέργειες είναι μονόδρομος για την ανάπτυξη του Θεσσαλικού Ολύμπου

384

Στην ανάγκη λήψης ουσιαστικών πρωτοβουλιών για το σχεδιασμό και την αξιοποίηση του προγράμματος Ολοκληρωμένων Χωρικών Επενδύσεων (ΟΧΕ) για την περιοχή του Θεσσαλικού Ολύμπου, αναφέρθηκε ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία κ. Βασίλης Κόκκαλης ο οποίος παραβρέθηκε στο «1ο Πολιτιστικό τριήμερο – Εκδήλωση τιμής για τα 110 χρόνια από την πρώτη ανάβαση στον Όλυμπο από τους F.Boissonnas, D.B.Bovy, Χ. Κάκκαλο» που διοργάνωσε ο Μορφωτικός Σύλλογος Καρυάς – Ελασσόνας «Ο Όλυμπος».
Ο κ. Κόκκαλης εστίασε στην ανεκτίμητη αξία των δράσεων των δύο οραματιστών και φιλελλήνων F.Boissonnas, D.B.Bovy, με τις οποίες συνέβαλαν καθοριστικά στην παγκόσμια προβολή του Ολύμπου αλλά και στη διαμόρφωση της ευρωπαϊκής κοινής γνώμης για την Ελλάδα την περίοδο του μεσοπολέμου.
Επισήμανε το γεγονός ότι οι συνέργειες είναι μονόδρομος για την ανάπτυξη του Θεσσαλικού Ολύμπου καθώς και ότι πλέον χωρίς άλλες καθυστερήσεις, επιβάλλεται η συστράτευση όλων προκειμένου να αναδειχθεί το ιδιαίτερο και μοναδικό αποτύπωμα του τουριστικού, πολιτιστικού, περιβαλλοντικού και αγροδιατροφικό τομέα της περιοχής.
Στο πλαίσιο της εκδήλωσής τιμήθηκαν οι απόγονοι του F.Boissonnas και Χ. Κάκκαλου και πραγματοποιήθηκε η απονομή της τιμητικής πλακέτας από τον Λαρισαιό βουλευτή προς τον Πρέσβη της Ελβετικής Πρεσβείας στην Ελλάδα κ. Stefan Estermann με τον οποίο και ανέπτυξαν θέματα ανάληψης σχετικών δράσεων και πρωτοβουλιών εξωστρέφειας για την προβολή και ανάδειξη της περιοχής του Θεσσαλικού Ολύμπου.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ