Ξεκίνησαν τα έργα στην οδό Μανδηλαρά

319

Με την εγκατάσταση εξωτερικού (ορατού) δικτύου ύδρευσης ξεκίνησαν πορχθές τα έργα στην οδό Μανδηλαρά. Πρόκειται για έργο της ΔΕΥΑΛ η οποία θα αντικαταστήσει με νέο το παλαιό δίκτυο ύδρευσης, για να ακολουθήσει το έργο του Δήμου Λάρισας που αφορά στην ανακατασκευή της οδού, με διαπλάτυνση των πεζοδρομίων και πλήρη ασφαλτόστρωση, όπως συμβαίνει για παράδειγμα, στην οδό Ηπείρου.

Η αντικατάσταση του δικτύου αρχικά και τα έργα ανακατασκευής στη συνέχεια θα σημάνουν τη διακοπή κυκλοφορίας – το πιθανότερο και από βδομάδα – στην οδό Μανδηλαρά και στο τμήμα της από την οδό Παπαναστασίου έως την οδό Ανθ. Γαζή.

Για όσο διάστημα απαιτηθεί η κυκλοφορία θα διεξάγεται μέσω της οδού Βελή, ενώ οι οδηγοί θα πρέπει να προσαρμοσθούν στα νέα… κυκλοφοριακά δεδομένα. Αφού το επόμενο διάστημα πέραν των έργων που θα ξεκινήσουν στο στενό Κέντρο της πόλης (Μεγ. Αλεξάνδρου, Βενιζέλου, Φιλελλήνων) για τις αρχές Ιουλίου σχεδιάζονται αντίστοιχα έργα της ΔΕΥΑΛ αλλά και του Δήμου, σε δρόμους του ευρύτερου Κέντρου, όπως η Ιουστινιανού, η Κολοκοτρώνη, η Λ. Κατσώνη κ.ά. όταν βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη έργα στις εισόδους της πόλης, όπως η Βόλου και η Φαρσάλων αλλά και σε συνοικίες.

ΑΓ. ΣΑΡΑΝΤΑ

Στις συνοικίες βρίσκονται σε εξέλιξη έργα της ΔΕΥΑΛ που αφορούν στις αντικαταστάσεις των δικτύων ύδρευσης. Όπως στη συνοικία του Αγίου Γεωργίου, ενώ στη δεύτερη φάση βρίσκονται αντίστοιχα έργα στις συνοικίες Χαραυγής και Ιπποκράτη. Όπως είναι γνωστό η ΔΕΥΑΛ επέλεξε την πρακτική των δύο φάσεων υλοποίησης των έργων στις συνοικίες προκειμένου να αποφευχθεί, όσο είναι δυνατό, η ταλαιπωρία των κατοίκων.

Στο ίδιο πλαίσιο ο αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΛ Θεόδ. Καφφές, παρουσία του γενικού διευθυντή Δημ. Σαββοργινάκη και της διευθύντριας Τεχνικών Υπηρεσιών Άννας Ζαχίδου και εκπροσώπου της αναδόχου εταιρείας «ΠΑΛΜΟΣ ΑΤΕ» υπέγραψε προχθές τη σύμβαση για την κατασκευή της Β’ φάσης του έργου «Αντικατάσταση αγωγών ύδρευσης Αγ. Σαράντα» (προϋπολογισμού 2 εκατ. ευρώ).

Ο εργολάβος αναμένεται να εγκατασταθεί στις αρχές Ιουνίου, ενώ το έργο αφορά στην αντικατάσταση των αγωγών ύδρευσης από αγωγούς πολυαιθυλενίου τρίτης γενιάς 16 atm και στην κατασκευή νέων παροχών, στην περιοχή των Αγ. Σαράντα που περικλείεται από τις οδούς: 25ης Μαρτίου, 31ης Αυγούστου, Νικηταρά, Γούναρη, Ηρ. Πολυτεχνείου, Καραγάτση, Ελευθερών, Αγιάς και Καρκαβίτσα.

ΜΑΝΔΗΛΑΡΑ

Προχθές ξεκίνησαν και οι εργασίες κατασκευής ορατού δικτύου ύδρευσης στην οδό Μανδηλαρά προκειμένου να μην επηρεασθεί η υδροδότηση των κτιρίων καθώς θα ακολουθήσει το έργο της αντικατάστασης του παλαιού δικτύου ύδρευσης και των παροχών.

Όταν τελειώσει το έργο της ΔΕΥΑΛ θα ακολουθήσει το έργο του Δήμου που αφορά στην ανακατασκευή των πεζοδρομίων και του οδοστρώματος. Η κυκλοφορία των οχημάτων εκτιμάται ότι θα διακοπεί από την ερχόμενη εβδομάδα και όπως ήδη συμβαίνει στην οδό Ηπείρου, έτσι και στη Μανδηλαρά, το έργο θα εξελίσσεται τμηματικά.

Να διευκρινισθεί πως η ανακατασκευή της οδού Μανδηλαρά αφορά στο σύνολό της, από την Ανθ. Γαζή έως τον κυκλικό κόμβο στη συνοικία του Αγ. Κωνσταντίνου.

Υπενθυμίζεται πως με ικανοποιητικούς ρυθμούς συνεχίζονται οι αντικαταστάσεις των δικτύων ύδρευσης στην οδό Ηπείρου όπου παραδόθηκαν στην κυκλοφορία τα δυο πρώτα τμήματα όπως και στην οδό Φαρσάλων, το τελευταίο τμήμα της οποίας αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 5 Σεπτεμβρίου, οπότε και θα ασφαλτοστρωθεί η οδός, όπως και οι οδοί Βόλου και Καρδίτσης αφού για το έργο (προϋπολογισμού 4 εκατ. ευρώ) ασφαλτόστρωσης τριών εισόδων της Λάρισας έχει ήδη αναδειχθεί ανάδοχος. Σε αντίθεση με την Φαρσάλων, μέσα στον Μάιο αναμένεται να ολοκληρωθούν οι εργασίες της αντικατάστασης του δικτύου ύδρευσης στην οδό Βόλου.

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

Τα δύσκολα ωστόσο για τις οδούς στο Κέντρο θα ξεκινήσουν όταν θα κλείσει η Μανδηλαρά (από το ύψος της Τρίγωνης πλατείας) παράλληλα με τη Μεγ. Αλεξάνδρου ενώ την ίδια περίοδο – προς το καλοκαίρι- θα γίνουν τα έργα σε Βενιζέλου και Φιλελλήνων.

Με βάση τον σημερινό σχεδιασμό, αρχές Ιουλίου θα ξεκινήσουν και οι εργασίες της αντικατάστασης δικτύων της ΔΕΥΑΛ στις κεντρικές οδούς: Ιουστινιανού, Κολοκοτρώνη (στο τμήμα από Ηρώων Πολυτεχνείου έως Μανδηλαρά), Λ. Κατσώνη (Μανδηλαρά -23ης Οκτωβρίου), Φρ. Ρούσβελτ (Μανδηλαρά -Ιουστινιανού), Ασκληπιού (Μανδηλαρά -Ιουστινιανού), Ηλιοδώρου (Μανδηλαρά -Ηπείρου), Οικονόμου εξ Οικονόμων (Ρούσβελτ -Σεφέρη), Τσιμισκή (Ασκληπιού-Σεφέρη), Ρούμελης, Παπατσώνη, Πάροδος Ηλιοδώρου και Καποδιστρίου. Να σημειωθεί πως όλα τα προαναφερόμενα έργα χρηματοδοτούνται από ίδιους πόρους της ΔΕΥΑΛ.

ΔΙΚΤΥΟ

Στο πλαίσιο τέλος των επενδύσεων της ΔΕΥΑΛ για τη διασφάλιση της ποιότητας του πόσιμου νερού, πέραν της αλλαγής των δικτύων ύδρευσης σε Κέντρο και συνοικίες, είναι ενταγμένο και το έργο «Αντικατάσταση χαλυβδοσωλήνων, Β φάση» προϋπολογισμού 905.000 ευρώ.

Το έργο, που ξεκίνησε ήδη, αφορά στην αντικατάσταση των παλαιών χαλυβδοσωλήνων που μεταφέρουν το νερό από την Α και Β ομάδα γεωτρήσεων στις δεξαμενές της ΔΕΥΑΛ «με νέους αγωγούς αντίστοιχης διαμέτρου από ελατό χυτοσίδηρο».

Πηγή: eleftheria.gr / Βαγγέλης Κακάρας

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here