«Λαβύρινθος» για τα Ι.Χ. το Κέντρο της Λάρισας

444

Στη λήψη μέτρων έτσι ώστε να αμβλυνθούν τα προβλήματα του κυκλοφοριακού φόρτου στο Κέντρο της πόλης, αφορούσε χθεσινή σύσκεψη που συγκάλεσε ο δήμαρχος Λαρισαίων Απ. Καλογιάννης με τη συμμετοχή αιρετών, στελεχών της ΕΛ.ΑΣ. και υπηρεσιακών παραγόντων του Δήμου.

Τα μέτρα στοχεύουν στην εξυπηρέτηση του επαγγελματικού κόσμου (ξενοδοχεία, τροφοδοσία αγοράς κ.λπ.) αλλά κυρίως στην τήρηση των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων με αφορμή και τα πρώτα έντονα σημάδια παραβατικής συμπεριφοράς οδηγών που αυθαίρετα χρησιμοποιούν πεζοδρόμους για τη διευκόλυνσή τους.

Αφορμή για την προγραμματισμένη χθεσινή σύσκεψη αποτέλεσαν τα εκτελούμενα παράλληλα έργα σε κεντρικούς δρόμους, τόσο της ΔΕΥΑΛ για την αντικατάσταση των δικτύων ύδρευσης όσο και του Δήμου για την ανακατασκευή δρόμων που θα μετατρέψουν το Κέντρο σε «λαβύρινθο» για τα Ι.Χ., ειδικά όσο κυριαρχεί η λογική της διευρυμένης χρήσης των επιβατικών στο Κέντρο.

Οδηγοί, επαγγελματίες και περίοικοι θα πρέπει ωστόσο να οπλισθούν με υπομονή για τους επόμενους πέντε μήνες αφού η ανακατασκευή της Ηπείρου βρίσκεται σε εξέλιξη, όπως και η ανακατασκευή της Μανδηλαρά. Ξεκίνησε το έργο της Μεγ. Αλεξάνδρου ενώ μέχρι τέλος Ιουνίου, σύμφωνα με τον σημερινό σχεδιασμό, θα ξεκινήσουν τα έργα στις οδούς Βενιζέλου και Φιλελλήνων που εκτός των άλλων, θα αλλάξουν τα κυκλοφοριακά δεδομένα στην οδό Κύπρου.

ΚΥΠΡΟΥ

Τα έργα στις οδούς Βενιζέλου και Φιλελλήνων αναμένεται να διαρκέσουν περίπου 4 μήνες και σε μια προσπάθεια άμβλυνσης των επιπτώσεων αλλά και μείωσης του χρόνου αποπεράτωσης, σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε», τα έργα θα ξεκινήσουν παράλληλα σε Βενιζέλου και Φιλελλήνων, με διπλά συνεργεία.

Την περίοδο αυτού του έργου, η κυκλοφορία αστικών λεωφορείων και ταξί θα διεξάγεται με ένα ρεύμα (κόντρα) στην οδό Κύπρου με κατεύθυνση δηλαδή προς την Κεντρική πλατεία. Η κυκλοφορία στην οδό Κύπρου θα ελέγχεται από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας ενώ θα ληφθούν και πρόσθετα μέτρα για την ασφάλεια των πεζών, ακριβώς επειδή στο ένα ρεύμα η κυκλοφορία θα διεξάγεται «ανάποδα».

ΜΕΓ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ

Πέντε μήνες θα διαρκέσει και το έργο στη Μεγ. Αλεξάνδρου που ξεκίνησε προχθές από τη διασταύρωση με τη Μανδηλαρά και τμηματικά θα υλοποιείται προς την Κεντρική πλατεία. Το κλείσιμο της Μεγ. Αλεξάνδρου είχε ως αποτέλεσμα ορισμένοι οδηγοί να χρησιμοποιούν πεζοδρόμους για τη διευκόλυνσή τους, εξέλιξη που είχε ως αποτέλεσμα την παρέμβαση του Τμήματος Τροχαίας, όπως συνέβη προχθές το απόγευμα, με τη βεβαίωση παραβάσεων.

Υπενθυμίζεται ότι τα έργα στην πρώτη φάση της Μανδηλαρά, από την Παπαναστασίου έως την Ανθ. Γαζή θα διαρκέσουν έως και την Τρίτη 10 Ιουλίου. Όταν παραδοθεί στην κυκλοφορία αυτό το τμήμα, τότε το έργο θα συνεχισθεί από την Παπαναστασίου έως την Τρίγωνη πλατεία καθώς θα παραμένει κλειστή η Μεγ. Αλεξάνδρου.

Υπενθυμίζεται επίσης ότι σε εξέλιξη βρίσκεται το αντίστοιχο έργο στην οδό Ηπείρου που, με την ασφαλτόστρωση των διασταυρώσεων σε Ρούζβελτ και Παναγούλη, θα συνεχισθεί στο τμήμα από τη Ρούζβελτ έως τη συνοικία του Αγ. Κωνσταντίνου.

ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑ

Μείζον θέμα από την εκτέλεση των έργων, αποτελεί και η εξυπηρέτηση του επαγγελματικού κόσμου, μεταξύ των οποίων τα ξενοδοχεία αλλά και η τροφοδοσία της αγοράς. Σύμφωνα με πληροφορίες στη χθεσινή σύσκεψη υπογραμμίσθηκε με έμφαση η ανάγκη εφαρμογής παλαιότερης απόφασης, σύμφωνα με την οποία η τροφοδοσία πρέπει να γίνεται από τις 6 έως τις 9.30 το πρωί σε αντίθεση με τη σημερινή ανεξέλεγκτη κατάσταση όπου γίνεται ακόμη και μεσημέρι, ώρες δηλαδή κυκλοφοριακής αιχμής.

ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΙ

Στη χθεσινή σύσκεψη αποφασίσθηκε τέλος, την περίοδο των έργων, η Δημοτική Αστυνομία μεταξύ άλλων να έχει την ευθύνη των ελέγχων σε πεζοδρόμους. Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο αντιδήμαρχος Εργων Γ. Σούλτης, η γενική διευθύντρια του Δήμου Λίλη Γιοβρή, ο διευθυντής της Τεχνικής Υπηρεσίας Αθαν. Πατσιούρας, ο αστυνομικός διευθυντής Λάρισας Γιάν. Σκριάπας, η αναπλ. διοικήτρια του Τμήματος Τροχαίας Ελένη Σαρυγκούλη, ο προϊστάμενος του Τμήματος Κυκλοφοριακών Ρυθμίσεων του Δήμου Αλέξ. Παπαχατζής και ο επικεφαλής της Δημοτικής Αστυνομίας Αντ. Γκανάτσιος.

ΑΣΦΑΛΤΟΣ

Τέλος, πρόσκαιρα είναι τα προβλήματα που θα δημιουργηθούν από την προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας, τα επόμενα 24ωρα, λόγω ασφαλτόστρωσης στο σύνολο των οδών, Υψηλάντου και Οικ. εξ Οικονόμων.

Πηγή: eleftheria.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here