«Λαϊκή Συσπείρωση» Κιλελέρ: «Είμαστε σε ετοιμότητα για κάθε εξέλιξη»

51

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» Κιλελέρ ενημερώνει τους δημότες και τον λαό της περιοχής για τις κεντρικές εξελίξεις και τις βλέψεις τις Δημοτικής Αρχής το επόμενο διάστημα.
Στόχευσή μας είναι η ουσιαστική αντιπολίτευση στις πολιτικές ευθύνες του Δήμου και της Τοπικής Διοίκησης συνολικά. Συμπορευόμαστε με τους φορείς του κινήματος, σωματεία και συλλόγους στο δόμο της υπεράσπισης των λαϊκών αναγκών ενάντια στο πολιτικό θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας των Δήμων που διαμόρφωσαν όλες οι κυβερνήσεις των προηγουμένων χρόνων ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΣΥΡΙΖΑ και η σημερινή κυβέρνηση. Η δημοτική αρχή και όσοι συμπορεύονται μαζί της:
– Αποδέχονται όλες τις περικοπές της κρατικής χρηματοδότησης
– Συμφωνούν στο νομοθετικό πλαίσιο για την λειτουργία των Δήμων, που έχουν διαμορφώσει και εφαρμόζουν διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις

Και το λέμε αυτό γιατί μαζί με την πλειοψηφία στο Δήμο Κιλελέρ συμπαρατάσσονται και οι άλλοι δύο συνδυασμοί, συμφωνούν από κοινού στις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου. Συμφωνούν σε τέτοιο βαθμό που αν κάποιος παρακολουθήσει μια συνεδρίαση δεν μπορεί να καταλάβει αν είναι διαφορετικές πολιτικές παρατάξεις. Και αυτό στο όνομα της ενότητας, όπως επικαλούνται για δημόσια εμφάνιση. Λειτουργούν έτσι για να στηρίζουν ουσιαστικά την αντιλαϊκή πολιτική των κομμάτων που τους ενίσχυσαν.
Η «Λαϊκή Συσπείρωση» καταψήφισε τον προϋπολογισμό που έφερε η πλειοψηφία Νασιακόπουλου για το 2021. Έναν προϋπολογισμό που ούτε για συζήτηση δεν υπάρχουν σε αυτόν σχέδια που να εξυπηρετούν τις πραγματικές ανάγκες των δημοτών όπως ομολόγησε μάλιστα και ο ίδιος ο Δήμαρχος στο Δημοτικό Συμβούλιο. Το οργανόγραμμα για την λειτουργία του Δήμου Κιλελέρ φανερώνει την υποχρηματοδότηση, τα κενά και τις ελλείψεις σε υποδομές σε όλους τους κοινωνικούς τομείς για τα οποία η Δημοτική Αρχή δεν θέλει και δεν μπορεί να διεκδικήσει. Προμετωπίδα έχει την στήριξη επιχειρηματικών συμφερόντων που δραστηριοποιούνται ευρύτερα αλλά και στην περιοχή του Κιλελέρ και όχι τις λαϊκές ανάγκες. Έτσι… κατά την γνώμη τους έρχεται η ανάπτυξη και η ευημερία για τον λαό μας.
Δεν τα ακούμε πρώτη φορά, είναι και αυτός λοιπόν ένας προϋπολογισμός εναρμονισμένος με τον κρατικό αντιλαϊκό προϋπολογισμό της κυβέρνησης της ΝΔ, είναι εναρμονισμένος στις επιδιώξεις της. Η κυβέρνηση σήμερα μπορεί να “γεννήσει” αύρες για την καταστολή του λαού μπροστά στην επέτειο της 17ης Νοέμβρη, λεωφορεία όμως ακόμη δεν μπορεί να βρει για να αποφευχθεί ο συγχρωτισμός στα ΜΜΜ. Δεν έχει λάβει ενισχυτικά μέτρα στο δημόσιο σύστημα Υγείας που καταρρέει, δεν επιτάσσει ολοκληρωμένα τον ιδιωτικό τομέα της υγείας στην μάχη ενάντια στον κορονοϊό, δεν οργανώνει δωρεάν επαναλαμβανόμενα τεστ στους χώρους δουλειάς, στους μετανάστες, τους οικισμούς ΡΟΜΑ, στους οίκους ευγηρίας, στα στρατόπεδα, στα ΜΜΜ. Την ίδια ώρα όμως μεταφέρει χιλιάδες αστυνομικούς στο κέντρο της Αθήνας σε συνθήκες συνωστισμού, για να ξετυλίξει όργιο αυταρχισμού απέναντι σε διαδηλωτές που με τα απαραίτητα μέτρα προστασίας διεκδικούσαν τα αυτονόητα.
Στόχος τους με κάθε τρόπο η θωράκιση του κεφαλαίου και της εξουσίας του. Εμείς αυτήν την γραμμή την αντιπαλεύουμε. Είναι ώρα ο καθένας να βγάλει τα συμπεράσματά του!
Ενδεικτικό είναι πως ακόμη περιμένουμε να συζητηθούν οι προτάσεις μας για την κατάσταση στην υγεία και την έξαρση της πανδημίας, για την επέκταση σε όλα τα χωριά του Δήμου του προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι», για τον ουσιαστικό έλεγχο και την φροντίδα των αδέσποτων, για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής του λαού και της νεολαίας του Κιλελέρ. Αντίστοιχα περιμένουμε και την συζήτηση για το ψήφισμα καταδίκης του ναζισμού – φασισμού, που όσο καθυστερεί αφήνει χώρο στον ακροδεξιό – ρατσιστικό λόγο και πρακτική στην δημόσια ζωή. Μας προβληματίζει αυτή η καθυστέρηση γιατί και σε κεντρικό πολιτικό πεδίο γίνεται προσπάθεια να αγκαλιαστούν πολιτικά και να στεγαστούν, άνθρωποι που προέρχονται από τη χούντα, τους γερολαδάδες, τους βασανιστές και τους κουκουλοφόρους καταδότες που πλέον είναι άστεγοι μετά την καταδίκη της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή.
Συνοψίζοντας… Γιατί άραγε οι δικές μας προτάσεις «ξεχνιούνται»;
Η κυβέρνηση αξιοποιεί την πανδημία και το lockdown για να περνάει αντιλαϊκούς νόμους, φέρνει νομοσχέδιο του υπουργείου εργασίας για την επιβολή 10ωρης δουλειάς και για το χτύπημα των συνδικαλιστικών ελευθεριών. Την ίδια ώρα η κατάσταση στο δημόσιο σύστημα υγείας παραμένει τραγική. Το δηλώνουμε ξεκάθαρα, πως θα μας βρει απέναντί της καθώς και όποιος στηρίζει αυτήν την πολιτική. Απαιτούμε να συζητηθούν άμεσα τα θέματα που έχει προτείνει η «Λαϊκή Συσπείρωση» στο Δημοτικό Συμβούλιο, όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι να πάρουν θέση. Είμαστε σε ετοιμότητα για κάθε εξέλιξη, για την προστασία της υγείας, της ζωής του λαού και της νεολαίας του Δήμου.
Σε αυτόν τον δρόμο συνεχίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις!
20/11/2020

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here