Λάρισα: 26 νέες εισαγωγές covid 19 χθες στην εφημερία του ΓΝΛ – Γεμάτα όλα τα κρεβάτια στις ΜΕΘ της Θεσσαλίας και της Στερεάς Ελλάδας

256

26 νέες εισαγωγές ασθενών με κορονοϊό έγιναν χθες, ημέρα εφημερίας, στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας -μεταξύ των οποίων ένα 11χρονο παιδί και ένα βρέφος 40 ημερών. Ένας 70χρονος που χρειάστηκε εισαγωγή σε ΜΕΘ διακομίστηκε στο Νοσοκομείο Χαλκίδας, καθώς πλέον οι κλίνες των Μονάδων στα δύο Νοσοκομεία της Λάρισας παρουσιάζουν απόλυτη πληρότητα -27 στο Γενικό Νοσοκομείο και 18 στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο.

Ανάλογη είναι η εικόνα στις ΜΕΘ και των νοσοκομείων σε Βόλο, Τρίκαλα και Καρδίτσα αλλά και στη Λαμία και τη Χαλκίδα, όπου χθες καλύφθηκε και το τελευταίο κρεβάτι. Σύμφωνα με τους σχεδιασμούς που υπάρχουν, τα βαριά περιστατικά θα μεταφέρονται πλέον σε νοσοκομεία στην Πελοπόννησο. Είναι χαρακτηριστικές οι δηλώσεις του προέδρου των εργαζόμενων στο ΕΚΑΒ, Γιάννη Γούλα, ότι οι καθημερινά γίνονται 2-3 διακομιδές ασθενών σε άλλες περιοχές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η διοίκηση της ΥΠΕ Θεσσαλίας βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας με δύο ιδιωτικές δομές στη Λάρισα, προκειμένου να δεχθούν περιστατικά Covid. Υπενθυμίζεται ότι ήδη σε δύο ιδιωτικές κλινικές, IAΣΩ και Κυανούς Σταυρός, διακομίζονται ασθενείς με άλλα νοσήματα, από το Γενικό Νοσοκομείο.

Σήμερα, στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας της ΑΔΕΔΥ, αντιπροσωπεία του Εργατικού Κέντρου Λάρισας πραγματοποίησε συμβολικές παρεμβάσεις διαμαρτυρίας σε Γενικό και Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο.

Πηγή: ert.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here