Λάρισα: 3ωρη στάση εργασίας στα φαρμακεία

199

Σε χθεσινοβραδινή έκτακτη συνεδρίαση της Γενικής Συνέλευσης των μελών του, ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Λάρισας, ομόφωνα αποφάσισε την προκήρυξη 3ωρης στάσης εργασίας από τις 11 το πρωί ως τις 2 το μεσημέρι την επόμενη Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου, ανήμερα της μαύρης επετείου από το εγκληματικό δυστύχημα των Τεμπών.

Θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση των μελών του στην κεντρική πλατεία Λάρισας και συμμετοχή στο συλλαλητήριο που θα διοργανωθεί από κοινού με όλους τους φορείς της πόλης που θα συμμετέχουν.

Ζητάμε να διαλευκανθεί πλήρως η υπόθεση των Τεμπών, να μη γίνει καμία συγκάλυψη και να αποδοθούν οι ευθύνες σε όλους όσους είναι διαχρονικά υπεύθυνοι. Ζητάμε, από σεβασμό στη μνήμη των θυμάτων και στις οικογένειες τους, να αποδοθεί δικαιοσύνη. Ζητάμε ασφαλείς και σύγχρονες υποδομές για όλους τους πολίτες της χώρας. Διαφάνεια σε κάθε πτυχή της λειτουργίας του δημόσιου τομέα. Να μην θρηνήσουμε άλλα θύματα. Να μπει ως προτεραιότητα ο άνθρωπος και όχι το κέρδος.

Ως επιστήμονες φαρμακοποιοί, που αποτελούμε σημαντικό κομμάτι του Συστήματος Υγείας της χώρας, ζητάμε, ακόμη, δημόσια ποιοτική δωρεάν υγεία για τους πολίτες. Ζητάμε επάρκεια στα φάρμακα, υψηλής ποιότητας παρεχόμενες υπηρεσίες και πλήρη αναγνώριση του επιστημονικού μας ρόλου.

Καλούμε όλους τους πολίτες, τη νεολαία, τους εκπροσώπους των διαφόρων φορέων, τους εργαζόμενους του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα να συμμετέχουν δυναμικά στο συλλαλητήριο που διοργανώνεται στην πόλη μας, που πρέπει πρώτη απ’ όλες τις πόλεις να μην αφήσει να ξεχαστεί το έγκλημα, να δείξουμε με τη στάση μας ότι θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε αυτά που μας αξίζουν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ