Λάρισα: 6,1% αύξηση στα ενοίκια σε σχέση με πέρυσι

289

Τα ενοίκια τα τελευταία 8 χρόνια αυξάνονται συνεχώς και δυσκολεύουν όσους δεν έχουν ιδιόκτητη κατοικία, αφού σε συνδυασμό με την αύξηση του πληθωρισμού, οι μισθοί δεν έχουν αυξηθεί αρκετά ώστε να γεφυρώσουν το χάσμα.

Το Pricefox.gr παρουσιάζει στατιστικά στοιχεία των τελευταίων ετών και δίνει μερικά χρήσιμα τιπς εξοικονόμησης για να νοικιάσουμε σπίτι στα μέτρα μας.

Η αύξηση τιμών ενοικίων από το 2015 φτάνει σχεδόν το 60%

Το 2015 σημειώθηκαν οι χαμηλότερες τιμές ενοικίων της τελευταίας 12ετίας.

Από τότε κάθε χρόνο αυξάνονται και έφτασαν το 2023 να είναι περισσότερο από 58% μεγαλύτερες σε σχέση με το 2015. Το 2019 σημείωσε τη μεγαλύτερη ετήσια αύξηση των ενοικίων αγγίζοντας σχεδόν το 10%, ενώ το 2021 κράτησε σχετικά σταθερές τις τιμές των ενοικίων με οριακή αύξηση 1,22%. Από το 2021 μέχρι σήμερα αυξήθηκαν πάνω από 13% αθροιστικά.

Πόσο αυξήθηκαν οι τιμές σε κάθε περιοχή το 2023 σε σχέση με το 2022;

Συγκρίνοντας τη μεταβολή των τιμών των ενοικίων του δεύτερου τριμήνου του 2023 με το δεύτερο τρίμηνο του 2022 βλέπουμε μεγάλες μεταβολές σε πολλούς νομούς της Ελλάδος.

Συγκεκριμένα, στο νομό της Κέρκυρας η αύξηση στις τιμές των ενοικίων είναι μακράν η μεγαλύτερη ξεπερνώντας το 40%. H περιφέρεια Πελοποννήσου παρουσιάζει, στο σύνολο της, τη μεγαλύτερη αύξηση με το νομό Ηλείας να σημειώνει τη δεύτερη μεγαλύτερη αύξηση αγγίζοντας σχεδόν το 30% με τους νομούς Μεσσηνίας και Λακωνίας να σημειώνουν αύξηση άνω του 22%.

Στο άλλο άκρο της λίστας βλέπουμε ότι στις Κυκλάδες σημειώθηκε η μεγαλύτερη μείωση των τιμών κατά 16,4% με το νομό Καρδίτσας να ακολουθεί στο 8,6%. Στο νομό Έβρου, την Ξάνθη και το νομό Πρέβεζας η μείωση των τιμών ήταν μικρότερη του 5%, ενώ στο νομό Χίου, την Πέλλα και την Αιτωλοακαρνανία παρουσίασαν οριακές μειώσεις στις τιμές.

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη με μικρές σχετικά αυξήσεις, μικρότερες του 8%. Ο νομός Σάμου, η Βοιωτία και η Φθιώτιδα δεν κατέγραψαν αλλαγές στα επίπεδα τιμών των ενοικίων τους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ