Λάρισα: Ανατρεπτική αθώωση για 45χρονο εμπρηστή

87

Ομόφωνα αθώος κατά την κατηγορία του εμπρησμού κήρυξε χθες με μία ανατρεπτική απόφαση, το Mικτό Oρκωτό Εφετείο Λάρισας έναν 45χρονο Tρικαλινό που πρωτόδικα είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 8,6 ετών καθώς είχε πυρπολήσει κάδους απορριμμάτων ενώ αποπειράθηκε να βάλει φωτιά και σε ένα επιβατικό αυτοκίνητο.

Ο 45χρονος αθωώθηκε για την κατηγορία του εμπρησμού, κρίθηκε ωστόσο ένοχος για διακεκριμένες φθορές καθώς καταστράφηκαν οι κάδοι, αλλά και για την απόπειρα εμπρησμού στο αυτοκίνητο για να του επιβληθεί συνολικά ποινή φυλάκισης εννέα μηνών με τριετή αναστολή. Η υπόθεση παρουσιάζει ενδιαφέρον αφού είναι μία από τις σπάνιες περιπτώσεις έφθασε να εκδικάζεται από Μικτό Ορκωτό Εφετείο μία υπόθεση εμπρησμού κάδων από την οποία προκλήθηκαν μόνο υλικές φθορές.

Ενώπιον του μικτού ορκωτού Εφετείο Λάρισας δεν προσήλθε χθες ο 45χρονος σε αντίθεση με άλλους μάρτυρες, μεταξύ των οποίων και συγγενικό πρόσωπο που υπεραμύνθηκε της αθωότητας του κατηγορουμένου. Στο πλαίσιο της ακροαματικής διαδικασίας η υπεράσπιση τόνισε μεταξύ άλλων πως ο 45χρονος ανένηψε και έγινε χρήσιμος πλέον για την κοινωνία.

Πηγή: Εφημερίδα Ελευθερία

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here