Λάρισα: Αντιδρούν οι γονείς “Δεν θα μπούμε στην τηλεδιάσκεψη. Πρόκειται για θέατρο του παραλόγου!”

1547

Αντιδράσεις και διαμαρτυρίες έφερε η απόφαση να είναι κλειστά τα σχολεία μέχρι και την Τετάρτη.

Το αλαλούμ ενημέρωσης και απανωτών αλληλοαναιρούμενων ανακοινώσεων της τελευταίας στιγμής εξόργισε τους εργαζόμενους γονείς που καλούνται τελευταία στιγμή να βρουν νταντάδες για τα παιδιά τους.

Μέχρι και σήμερα το πρωί και ώρα 08.30 οι γονείς δεν έχουν οδηγίες, ούτε λινκ για το πως και πότε θα μπούνε στην τηλεδιάσκεψη.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ 

Μετά την διαχρονική επιλεκτική ανικανότητα του κράτους να προστατέψει την ανθρώπινη ζωή, την λαϊκή περιουσία και τις υποδομές με συνέπεια να πλημμυρίσουν σχολεία της πόλης, έρχεται η απόφαση για έναρξη της σχολικής χρονιάς με τηλεκπαίδευση.
Δεν πρόκειται για μια έκτακτη απόφαση μπροστά σε δύσκολα καιρικά φαινόμενα. Πρόκειται για τη συνταγή του υπουργείου Παιδείας για λειτουργία του σχολείου στον αυτόματο πιλότο. Πρόκειται για τις εκπτώσεις στις δικές μας ανάγκες που είναι στην ημερήσια διάταξη του κράτους.
Αντί τα παιδιά μας να πάνε επιτέλους στον φυσικό τους χώρο τρεις εβδομάδες μετά από την έναρξη της σχολικής χρονιάς, με την ελπίδα να βηματίσουν κάποια στιγμή ισότιμα με τα παιδιά της υπόλοιπης Ελλάδας, πέφτουν πάλι μπροστά στις οθόνες.
Είναι γελοίο να επιβάλλεται τηλεκπαίδευση σε μαθητές χωρίς σπίτια, σε χωριά χωρίς τηλεφωνική επικοινωνία και ίντερνετ. Το φιάσκο της γενικευμένης τηλεκπαίδευσης και του “διαδικτυακού αγιασμού” χωρίς βιβλία, δεν θα πρέπει να είναι για γονείς και μαθητές η κανονικότητα τον 21ο αιώνα.
Ως γονείς δεν έχουμε καμία εμπιστοσύνη σε ένα κράτος που δεν μπορεί να ξεκινήσει την σχολική χρονιά για 90.000 περίπου μαθητές σε πάνω από 1000 σχολεία.
Υπάρχουν οι προϋποθέσεις και οι υλικοί όροι να καλύπτονται ομαλά οι σύγχρονες δυνατότητες που δίνει η εποχή μας για τις εκπαιδευτικές ανάγκες των παιδιών μας. Το σίγουρο είναι ότι αυτό το κράτος, σε όλες του τις βαθμίδες δεν έχει σκοπό να τις ικανοποιήσει.
Οι σύλλογοι γονέων και κάθε γονέας ξεχωριστά μπορεί να οργανώσει την πάλη του δίπλα στην Ένωση Γονέων Λάρισας για την ικανοποίηση των μορφωτικών αναγκών των παιδιών μας.

Διαβάστε ακόμη

Λάρισα: Επικό σχόλιο γονέα για την τηλεδιάσκεψη “Δε θα χουμε να φάμε, εκτός απο λίγο παντεσπάνι που μας εχει περισσέψει απο την εποχή του κορονοϊού”

Τα σχόλια στο διαδίκτυο πήραν φωτιά με πολλές ομάδες από γονείς να καλούν σε αποχή από τις “τρελές αποφάσεις” όπως γράφουν. Να σημειωθεί ότι οι παιδικοί σταθμοί θα λειτουρούν κανονικά.

Δεν έλειψαν και τα χιουμοριστικά μοντάζ καθώς η κατάσταση ειναι τραγελαφική…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ