Λάρισα: Αποφασισμένοι να κατέβουν στους δρόμους οι κτηνοτρόφοι

368

Συνάντηση με τον Λευτέρη Αυγενάκη ζητούν οι κτηνοτρόφοι μετά την Πανελλαδική κτηνοτροφική συνάντηση όλων των κλάδων που πραγματοποιήθηκε χθες στη Λάρισα sthn αίθουσα του ΓΕΩΤΕΕ στη Λάρισα.

Τη συνάντηση συνδιοργάνωσαν ο Κτηνοτροφικός Συνεταιρισμός Τυρνάβου « BUNE COOP» και ο πανελλαδικός Συνεταιρισμός Εκτροφέων Βοοειδών «Βους Ελλάς», σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Ελληνικής Κτηνοτροφίας (ΣΕΚ), την Πανελλήνια Ένωση Κτηνοτρόφων (ΠΕΚ), την Ομοσπονδία Κτηνοτρόφων Θεσσαλίας, το Συντονιστικό Κτηνοτροφικών Συλλόγων Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης και κτηνοτροφικούς συλλόγους της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας καθώς και της Στερεάς Ελλάδας.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης αναφέρθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, όπως οι τιμές στο γάλα καθώς και οι “ελληνοποιήσεις” τόσο στο γάλα όσο και στο κρέας, οι κακές πληρωμές των επιδοτήσεων, τα προβλήματα με τις καταβολές των συνδεδεμένων ενισχύσεων, αλλά και τα προβλήματα που απορρέουν από τον Κανονισμό του ΕΛΓΑ. Ακόμη ένα άλλο μεγάλο πρόβλημα που απασχολεί τους κτηνοτρόφους της Θεσσαλίας και των περιοχών που επλήγησαν από φυσικές καταστροφές είναι η αντικατάσταση των ζώων και των εγκαταστάσεων που καταστράφηκαν από φωτιές και πλημμύρες.

Κατατέθηκαν προτάσεις σχετικά με τις διεκδικήσεις των κτηνοτρόφων ενώ σε περίπτωση που δεν δοθούν λύσεις στα αιτήματά τους, οι κτηνοτρόφοι φέρονται αποφασισμένοι να κατέβουν στους δρόμους.

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ