Λάρισα: Έκλεψαν μέχρι και λείψανα Αγίου

282

Από ηλεκτρομοτέρ μέχρι λείψανα Αγίου έκλεψαν άγνωστοι που διέρρηξαν ξωκλήσια, προχθές βράδυ στη Νίκη και στο Αχίλλειο του Δήμου Κιλελέρ. Είναι η δεύτερη φορά το τελευταίο διάστημα όπου άγνωστοι, δεν διστάζουν να κλέψουν από ναούς ακόμη και λειψανοθήκες προκαλώντας ερωτηματικά για την απόφασή τους αυτή. Προηγήθηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο η κλοπή στον ναό του Αγίου Αντωνίου στην Κοκκινόγη Ελασσόνας, όπου άγνωστοι έκλεψαν δύο Ευαγγέλια αλλά και δύο λειψανοθήκες Αγίων, από το ιερό του ναού.
Προχθές βράδυ οι άγνωστοι δράστες, αφού παραβίασαν το παράθυρο φεγγίτη του ναού του Αγίου Νεκταρίου στη Νίκη του Δήμου Κιλελέρ, μπήκαν στον ναό και αφαίρεσαν αντικείμενα θρησκευτικής λατρείας, μεταξύ των οποίων μία ασημένια λειψανοθήκη με λείψανα και υφάσματα του Αγίου Νεκταρίου, όπως κατήγγειλε στην ΕΛ.ΑΣ. ο εφημέριος του ναού.
Το ίδιο βράδυ, ενδεχομένως οι ίδιοι δράστες, έσπασαν το παράθυρο στο ξωκλήσι των Αγίων Αναργύρων στο Αχίλλειο του Δήμου Κιλελέρ, ξωκλήσι που βρίσκεται κοντά στην παλιά εθνική οδό Λάρισας – Βόλου.
Οι δράστες μπήκαν στον ναό ψάχνοντας μάταια για κλοπιμαία, ενώ διέρρηξαν επίσης και την αποθήκη του ναού από την οποία αφαίρεσαν ένα ηλεκτρομοτέρ.
Ο εφημέριος, π. Ιωάννης και ο επίτροπος, Ιωάννης Μπακαλόπουλος (φωτ.) βρέθηκαν στον ναό ενημερώνοντας την ΕΛ.ΑΣ. αποκαθιστώντας παράλληλα τις ζημιές.

Πηγή: eleftheria.gr

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here