Λάρισα: “Έπεσαν” πρόστιμα για άσκοπες μετακινήσεις

598

Δεκάδες ήταν τα χρηματικά πρόστιμα που βεβαιώθηκαν και στη Λάρισα σε πολίτες που περπατούσαν ή οδηγούσαν τα αυτοκίνητά τους χωρίς να διαθέτουν τη βεβαίωση, είτε γιατί ήταν υπεράριθμοι στα αυτοκίνητα στο πλαίσιο ελέγχων για τις άσκοπες μετακινήσεις.

Μόνο προχθές – αφού την πρώτη ημέρα εφαρμογής της απόφασης για περιορισμό των μετακινήσεων οι έλεγχοι ήταν «ελαστικοί» – στον νομό Λάρισας βεβαιώθηκαν 33 συνολικά παραβάσεις που αντιστοιχούν σε χρηματικό πρόστιμο, ύψους 150 ευρώ σε κάθε πολίτη.

Από τις 33 παραβάσεις στη Λάρισα, οι 18 αφορούσαν σε περιπτώσεις οδηγών ΙΧ που δεν διέθεταν βεβαίωση, οι 10 σε πολίτες που περπατούσαν χωρίς βεβαίωση, ενώ σε 5 ακόμη περιπτώσεις βεβαιώθηκαν παραβάσεις γιατί πολίτες βρέθηκαν να επιβαίνουν υπεράριθμοι σε αυτοκίνητα.

Η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών ωστόσο εφάρμοσε το μέτρο επιδεικνύοντας τη σχετική βεβαίωση στους ελέγχους από αστυνομικούς και δημοτικούς αστυνόμους, αλλά υπήρξαν και περιπτώσεις πολιτών που παρέβλεψαν ή αψήφησαν την απόφαση. Όπως η παρέα δύο ανδρών που βγήκε να καπνίσει στην πλατεία του Αγίου Κωνσταντίνου ή το ζευγάρι των Γάλλων τουριστών που περπατούσε στην Έλαφο.

Αναλυτικότερα, μόνο προχθές, επιβλήθηκαν πρόστιμα σε 9 πολίτες στον Δήμο Λάρισας, 7 στον Δήμο Φαρσάλων, 5 στον Δήμο Κιλελέρ, 5 στον Δήμο Ελασσόνας, 3 στον Δήμο Τυρνάβου. Από τους ελέγχους των αστυνομικών προέκυψαν παραβάσεις και σε χωριά όπως για παράδειγμα στην Τσαριτσάνη όπου οδηγός κινούνταν χωρίς βεβαίωση ή στο Βλαχογιάννι Ελασσόνας όπου σε ΙΧ επέβαιναν υπεράριθμοι.

Σημειώνεται πως στο πλαίσιο των ελέγχων από την ΕΛ.ΑΣ., μόνο προχθές βεβαιώθηκαν 1.631 παραβάσεις σε όλη τη χώρα.

Από αυτές οι 85 στη Θεσσαλία εκ των οποίων, οι 3 στη Λάρισα, 25 στη Μαγνησία, 17 στα Τρίκαλα και άλλες 10 παραβάσεις στην Καρδίτσα. Με την ΕΛ.ΑΣ. να σημειώνει πως «οι έλεγχοι θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση με σκοπό τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας».

Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

Πηγή: eleftheria.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ