Λάρισα: Κατάσχεση ατομικών ειδών των θυμάτων της τραγωδίας από τον Εφέτη – Ανακριτή

1299

Στο Αστυνομικό Τμήμα Τεμπών μετέβη χθες το μεσημέρι το Εφέτης – Ανακριτής Σωτ. Μπακαΐμης που ερευνά την πολύνεκρη σιδηροδρομική τραγωδία των Τεμπών.

Ο κ. Μπακαΐμης μετέβη στο Αστυνομικό Τμήμα όπου φυλάσσονται προσωπικά είδη επιβατών της επιβατικής αμαξοστοιχίας, είδη που δεν αναγνωρίστηκαν ή δεν αναζητήθηκαν από συγγενείς, τραυματιών ή θυμάτων της τραγωδίας, την 28η Φεβρουαρίου 2023.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας “Ελευθερίας” ο κ. Μπακαΐμης με παραγγελία που απέστειλε χθες στη Διοικήτρια του Τμήματος Τροχαίας Λάρισας ζήτησε να κατασχεθούν τα εναπομείναντα ατομικά είδη των επιβατών τα οποία περισυλλέγησαν τις επόμενες ημέρες της τραγωδίας και έκτοτε φυλάσσονται στο Αστυνομικό Τμήμα Τεμπών. Πρόκειται για ατομικά είδη θανόντων και τραυματιών επιβατών που δεν αναγνωρίστηκαν από συγγενείς ή και δεν αναζητήθηκαν μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται κινητά τηλέφωνα, φορητοί υπολογιστές, είδη ρουχισμού κ.λπ. τα οποία έχουν μάλιστα καταγραφεί από το Τμήμα Τροχαίας Λάρισας και περιγραφεί αναλυτικά σε κατάλογο ανευρεθέντων από τις πρώτες του δυστυχήματος.

Με την παραγγελία του κ. Μπακαΐμη τα αντικείμενα αυτά θα κατασχεθούν, ενώ το επόμενο διάστημα, προκειμένου να απαντηθούν ερωτήματα που μεταξύ άλλων θέτουν και συγγενείς θυμάτων αναμένεται να αποσταλούν για περαιτέρω εργαστηριακό έλεγχο στο πλαίσιο της έρευνας.

Στο ίδιο πλαίσιο συνήγοροι και συγγενείς θυμάτων της τραγωδίας επισκέφθηκαν χθες τον κ. Μπακαΐμη και του επέδωσαν το πόρισμα της Επιτροπής Διερεύνησης Ανεξάρτητων Πραγματογνωμόνων Οικογενειών. Πρόκειται για το τρίτο κατά σειρά πόρισμα για την τραγωδία που από χθες εντάχθηκε πλέον στη δικογραφία και στο οποίο σημειώνεται ότι το Γενικό Χημείο του Κράτους σε δείγματα από τον τόπο της τραγωδίας ανίχνευσε μεταξύ άλλων την ουσία ξυλόλιο, η οποία κατά τους ιδιώτες πραγματογνώμονες δεν δικαιολογείται σε καμία περίπτωση, από τα υπάρχοντα υλικά – στοιχεία των αμαξοστοιχιών.

Σημειώνεται πως εκπρόσωποι του Συλλόγου Ατόμων Πληγέντων Δυστυχήματος Τεμπών έθεσαν στον κ. Μπακαΐμη πλαίσιο αιτημάτων των, ενώ με εξώδικό τους στον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό, επανέρχονται στο θέμα της κάλυψης του χώρου του δυστυχήματος με υπολείμματα ασφάλτου.

ΑΠΟ ΒΔΟΜΑΔΑ Η ΔΙΑΤΑΞΗ

Στο μεταξύ για την ερχόμενη εβδομάδα μεταφέρεται τελικά η έκδοση της Διάταξης του κ. Μπακαΐμη επί του αιτήματος του προφυλακισμένου Επιθεωρητή να αντικατασταθεί η προσωρινή κράτηση με όρους. Σύμφωνα με πληροφορίες, μέχρι χθες δεν είχαν κατατεθεί έγγραφα τα οποία θα έκαναν γνωστή την υπηρεσιακή μεταβολή (σ.σ. υπέβαλε παραίτηση προκειμένου να συνταξιοδοτηθεί), οπότε η έκδοση της Διάταξης μεταφέρεται για την επόμενη εβδομάδα, ενώ υπενθυμίζεται ότι επί του αιτήματος έχει κάνει αρνητική εισήγηση ο αντεισαγγελέας Εφετών. Να σημειωθεί τέλος ότι τον κ. Μπακαΐμη επισκέφθηκε χθες ο επικεφαλής του κόμματος των «Σπαρτιατών», Βασ. Στίγκας.

Βαγγέλης Κακάρας

Πηγή: Εφημερίδα “Ελευθερία”

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ