Λάρισα: “Να φύγουν όλοι οι Αμερικάνοι και Ευρωπαίοι αξιωματούχοι από την πόλη μας”

219

“Βρισκόμαστε σήμερα εδώ για να καταγγείλουμε την όλο και μεγαλύτερη εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ.
Βρισκόμαστε σήμερα εδώ για να διαμαρτυρηθούμε για την μετατροπή της πόλης μας σε πολεμικό ορμητήριο.
Η Λάρισα, μια πόλη του κάμπου στη μέση της Ελλάδας, αναβαθμίζεται όλο και περισσότερο για τη συμμετοχή της σε πολέμους μίλια μακριά, με απρόβλεπτες συνέπειες αν αυτοί οι πόλεμοι γενικευθούν.
Στη μια άκρη, το αεροδρόμιο της 110 Π.Μ. λειτουργεί πλέον ως Νατοϊκή βάση με τους αμερικανούς να έχουν επενδύσει εκατομμύρια δολλάρια για υπόστεγα, εγκαταστάσεις για το προσωπικό τους, με τα κατασκοπευτικά DRONES αλλά και άλλα αεροχήματα κυρίως για τις ανάγκες του πολέμου στην Ουκρανία.
Στην άλλη άκρη, στην 1η Στρατιά, εδρεύει το Ελληνικό Στρατηγείο Επιχειρήσεων της ΕΕ (ΕΣΕΕΕ-ΕU-OHQ) το οποίο και «προσεφέρθη» από την Ελλην. Κυβέρνηση ώστε ν΄αναλάβει τον συντονισμό της επιχείρησης στην κρίση της Ερυθράς Θάλασσας με πρόσχημα την διασφάλιση της ελευθερίας της ναυσιπλοϊας σε μια ζώνη όπου μαίνονται οι συγκρούσεις με τους Χούθι της Υεμένης και άλλες δυνάμεις. Ορίστηκε ήδη ο Έλληνας διοικητής της επιχείρησης ενώ έχουν αφιχθεί αξιωματούχοι και από άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Το θέατρο επιχειρήσεων περιλαμβάνει τα Στενά του Baab al Mandab και τα Στενά του Ορμούζ, καθώς και τα διεθνή ύδατα στην Ερυθρά Θάλασσα, στον Κόλπο του Άντεν, στην Αραβική Θάλασσα, στον Κόλπο του Ομάν και στον Περσικό Κόλπο». Αυτή η επιχείρηση ονομάστηκε «ΑΣΠΙΔΕΣ» και στην πραγματικότητα γίνεται για τα συμφέροντα των εφοπλιστών, για τους ανταγωνισμούς του κεφαλαίου για τις πηγές και τους διαύλους Ενέργειας και διαμετακόμισης. Ήδη η φρεγάτα ΥΔΡΑ είναι έτοιμη να αποπλεύσει και στη συνέχεια η φρεγάτα ΨΑΡΑ.
Είναι ασύστολο ψέμα ότι όλα αυτά γίνονται για την «άμυνα» και την «ασφάλεια» της πατρίδας μας.
Τι δουλειά έχουν οι Έλληνες ένστολοι 3.500 μίλια μακριά; Ποιες αξίες και ποια ιδανικά υπερασπίζονται; Από ποιον κινδυνεύουμε; Από πότε οι στρατευμένοι μας έγιναν οι «σεκιουριτάδες» των εφοπλιστών; Πόσες και ποιες οικογένειες θα κλάψουν τα παιδιά τους σε όλες αυτές τις εμπλοκές; Και ποιος ρώτησε, ή έστω ενημέρωσε, τους περίπου 200.000 κατοίκους της Λάρισας για τις επιπτώσεις που μπορεί να έχουν όλες αυτές οι πολεμικές επιχειρήσεις στην ασφάλειά τους και στη ζωή τους; Ποιος αγνοεί ότι οι πόλεμοι έχουν στοιχίσει εκατοντάδες χιλιάδες νεκρούς και τραυματίες, εκατομμύρια διωγμένους πρόσφυγες και μετανάστες; Και πού βρίσκονται όλα αυτά τα δισεκατομμύρια για τους εξοπλισμούς και τις Νατοϊκές δαπάνες όταν για τους αγρότες «ξύνουν τον πάτο του βαρελιού»,όταν δεν υπάρχει φράγκο για την παιδεία, την υγεία, μισθούς και συντάξεις, για την αντιπλημμυρική-αντισεισμική-αντιπυρική θωράκιση της χώρας;
Φίλες και Φίλοι, αυτό το σήριαλ της κλιμάκωσης της ελληνικής εμπλοκής στους πολεμικούς σχεδιασμούς και πολέμους των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ στην Ουκρανία και στην Υεμένη πρέπει να σταματήσει πριν θρηνήσουμε θύματα. Δεν έχει καμία σχέση με την ασφάλεια και την άμυνα της χώρας μας, αντίθετα μετατρέπει την Ελλάδα σε απέραντο πολεμικό ορμητήριο και στοχοποιεί τον ελληνικό λαό.
-Απαιτούμε να σταματήσει τώρα η ελληνική εμπλοκή.
-Να μη σταλεί φρεγάτα και προσωπικό των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων στην Ερυθρά Θάλασσα και σε κάθε άλλη αποστολή εκτός συνόρων.
-Να κλείσουν όλες οι αμερικανονατοϊκές Βάσεις και υποδομές.
-Να φύγουν όλοι οι Αμερικάνοι και Ευρωπαίοι αξιωματούχοι από την πόλη μας, Είναι ανεπιθύμητοι!”

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ