Λάρισα: Πέθανε ο δικηγόρος Θαν. Μπακάλης

328

Πέθανε χθες σε ηλικία 92 ετών ο γνωστός Λαρισαίος δικηγόρος Θανάσης Μπακάλης. Το τελευταίο διάστημα νοσηλευόταν σε δημόσιο νοσοκομείο της Αθήνας για χρόνιο καρδιακό πρόβλημα και κατέληξε τα ξημερώματα από μετεγχειρητικές επιπλοκές.
Υπηρέτησε το δίκαιο και την αλήθεια για πάνω από 4 δεκαετίες, εντός και εκτός των δικαστικών αιθουσών, έχοντας στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος του τον Άνθρωπο και τις ανάγκες του. Έχαιρε μεγάλης εκτίμησης μεταξύ των συναδέλφων του όλων των ηλικιών, καθώς και των δικαστικών και εισαγγελικών λειτουργών.

Απ’ τα νεανικά του χρόνια, υπήρξε ενεργός πολίτης και θήτευσε με αξιοπρέπεια, ήθος και ανιδιοτέλεια σε συλλογικές οργανώσεις της κοινωνίας και της πολιτικής. Συμμετείχε επί σειρά ετών στα όργανα διοίκησης του Δικηγορικού Συλλόγου Λάρισας, ήταν απ’ τους συνιδρυτές του «Θεσσαλικού Θεάτρου» -υπογράφοντας μαζί με άλλους συμπολίτες για τη δημιουργία του αμέσως μετά τη μεταπολίτευση, υπήρξε βασικό στέλεχος της Αδέσμευτης Κίνησης Ειρήνης (ΑΚΕ) και ήταν προσωπικός φίλος του Φώτη Κουβέλη, με τον οποίο συμπορεύτηκαν για πάρα πολλά χρόνια στον ευρύτερο χώρο της Ανανεωτικής Αριστεράς.
Χειρίστηκε πλήθος δικαστικών υποθέσεων και υπερασπίστηκε αγωνιστές της Δημοκρατίας και της Αριστεράς σε δικαστικές περιπέτειες κατά την περίοδο της μεταπολίτευσης.
Υπήρξε υποδειγματικός σύζυγος και πατέρας και αφήνει πίσω του την αγαπημένη σύζυγό του και τα δύο παιδιά του.
Η κηδεία του θα γίνει στις 2 σήμερα το μεσημέρι από τον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου στη Λάρισα .

Πηγή: eleftheria.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ