Λάρισα: Πόσες έδρες θα “πάρει” κάθε κόμμα σύμφωνα με τις αποδόσεις των εταιρειών στοιχημάτων

353
Συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής, των άρθρων και του συνόλου του σχεδίου νόμου: "Ρυθμίσεις σχετικά με τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης α' και β' βαθμού - Διατάξεις για την ευζωία των ζώων συντροφιάς - Διατάξεις για ανθρώπινο δυναμικό του δημοσίου τομέα - Λοιπές ρυθμίσεις του υπουργείου Εσωτερικών και άλλες επείγουσες διατάξεις", Μεγάλη Τρίτη 11 Απριλίου 2023. (ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Γράφει ο Νίκος Καρδούλας*

Σύμφωνα με το μέσο όρο των ποσοστών των κομμάτων για τις εθνικές εκλογές της 25ης Ιουνίου 2023, των εταιρειών στοιχημάτων BETSHOP, BETSSON, NOVIBET και STOIXIMAN (αποδόσεις over – under στις 6 Ιουνίου 2023), φαίνεται ότι στη Βουλή εισέρχονται 7 κόμματα.

Ο μέσος όρος των ποσοστών των κομμάτων σύμφωνα με τις τέσσερις στοιχηματικές εταιρείες είναι ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 41,38%, ΣΥΡΙΖΑ 18,63%, ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ 13,50%, ΚΚΕ 7,34%, ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ 4,08%, ΠΛΕΥΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ 3,92% και ΝΙΚΗ 3,33% και τα κόμματα λαμβάνουν αντίστοιχα 162, 50, 37, 20, 11, 11 και 9 έδρες.

Κάνοντας την παραδοχή ότι οι αυξομειώσεις των παραπάνω ποσοστών των επτά κομμάτων σε σχέση με τα ποσοστά των εθνικών εκλογών της 21ης Μαΐου 2023, θα κυμανθούν αναλογικά και στις 59 εκλογικές περιφέρειες, έγινε εκτίμηση των εδρών που κατανέμονται τόσο στο ψηφοδέλτιο επικρατείας, όσο και σε όλες τις εκλογικές περιφέρειες, η οποία απεικονίζεται στον παρακάτω πίνακα.

  • Ο Νίκος Καρδούλας είναι Αγρονόμος Τοπογράφος Μηχανικός του Ε.Μ.Π., MSc στην Αγγλία, πρώην καθηγητής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και Συνταγματάρχης ε.α.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ