Λάρισα: Προθεσμία πήραν τα στελέχη της ΕΡΓΟΣΕ που διώκονται για την τραγωδία των Τεμπών

299

Προθεσμία από 29 Φεβρουαρίου ως 8 Μαρτίου ζήτησαν και πήραν τα 15 στελέχη της ΕΡΓΟΣΕ στα οποία έχει ασκηθεί δίωξη για το κακούργημα της διατάραξης ασφάλειας των συγκοινωνιών που τελέστηκε με πράξεις, ενέργειες και παραλείψεις και για τα πλημμελήματα της ανθρωποκτονίας, της βαριάς σωματικής  βλάβης  και ελαφράς σωματικής  βλάβης από αμέλεια κατά συρροή.

Τα στελέχη διετέλεσαν πρόεδροι και διευθύνοντες σύμβουλοι αλλά και υπάλληλοι με ειδικές θέσεις στην Διεύθυνση Τεχνικών Έργων, από το 2016 έως και το μοιραίο βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου 2023, όταν και συνέβη το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το επόμενο διάστημα αναμένονται και νέες διώξεις με επίκεντρο φορείς και οργανισμούς που είχαν στην εποπτεία τους την ασφάλεια της κυκλοφορίας στον σιδηρόδρομο.

Εξάλλου, ο πρώην Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κ. Αγοραστός στον οποίο ασκήθηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Λάρισας δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος για παράβαση καθήκοντος για τις χωματουργικές εργασίες στο σημείο της τραγωδίας, απάντησε μέσω δικηγόρου του με υπόμνημα, αναφέροντας ότι η Περιφέρεια είχε υποστηρικτικό ρόλο στις εργασίες και ότι του ζητήθηκε συνδρομή με κάποια μηχανήματα έργου της Περιφέρειας.

Πηγή: ertnews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ