Άνδρες του Αστυνομικού Τμήματος Αγιάς προχώρησαν στη σύλληψη εννέα επαγγελματιών στο πλαίσιο του αυτοφώρου, για καταπάτηση τμήματος του αιγιαλού στα παράλια της Λάρισας. Οι συλλήψεις έγιναν για έλλεψη άδειας όσον αφορά την τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων και ομπρελών στην παραλία. Να σημειωθεί ότι είχαν προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες από πέρυσι για να τις αποκτήσουν από τις αρμόδιες υπηρεσίες, αλλά η γραφειοκρατία έκανε και πάλι το “θαύμα” της καθώς στην υπόθεση εμπλέκονται τόσο η Κτηματική Υπηρεσία όσο και η Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ Α.Ε.) που δραστηριοποιείται στη διαχείριση και αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του Ελληνικού Δημοσίου.
Διαβάστε ακόμη
Ποινή φυλάκισης με αναστολή στους επαγγελματίες εστίασης στα παράλια της Λάρισας
Η ανακοίνωση της αστυνομίας:
Σύλληψη -9- ημεδαπών για παραβάσεις σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος
Συνελήφθησαν, χθες (24-08-2023) το μεσημέρι και το απόγευμα στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Αγιάς, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αγιάς, -9- ημεδαποί, διότι, σε ελέγχους που διενεργήθηκαν, κατελήφθησαν να λειτουργούν, ως ιδιοκτήτες/προσωρινά υπεύθυνοι/νόμιμος εκπρόσωπος, καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και να έχουν προβεί σε κατάληψη τμημάτων της ζώνης του αιγιαλού-παραλίας με την τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων και σε ορισμένες περιπτώσεις, επιπλέον, με την τοποθέτηση ομπρελών και ανάκλιντρων-ξαπλώστρες, στερούμενοι σχετικών αδειών.
Επιστιλή διαμαρτυρίας έστειλε στον Πρωθυπουργο ο Δήμαρχος Αγιάς .
“Αξιότιμε κ.Πρωθυπουργέ
Η Αγιά ζει σήμερα την παράνοια των αποτελεσμάτων του τέρατος της ελληνικής γραφειοκρατίας. Επαγγελματίες των παραλίων αντιμετωπίζονται σαν εγκληματίες και συλλαμβάνονται με αυτόφωρη διαδικασία, γιατί ενώ έχουν υποβάλλει τις αιτήσεις τους για τη χρήση της παραλίας από πέρυσι, οι υπηρεσίες της ΕΤΑΔ («Εταιρία Ακινήτων του Δημοσίου Α.Ε.») δεν μπήκαν καν στον κόπο να τους απαντήσουν μέχρι το τέλος σχεδόν της καλοκαιρινής περιόδου.
Η καθυστέρηση αυτή είχε ως αποτέλεσμα να μην μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις στην κτηματική υπηρεσία του δημοσίου για παραχώρηση αιγιαλού και να αναπτύξουν στην παραλία ομπρέλες και ξαπλώστρες.
– Παρά το γεγονός ότι γνωστοποίησαν στην Κτηματική Υπηρεσία του Ν. Λάρισας τόσο τις αιτήσεις που υπέβαλαν στην ΕΤΑΔ όσο και τα τραπεζικά παραστατικά πληρωμής του καθορισμένου από την εταιρεία του Δημοσίου μισθώματος.
– Παρά το ότι η Κτηματική Εταιρεία του Νομού μας γνώριζε ότι η ΕΤΑΔ καθυστέρησε στην αποστολή των συμβάσεων μίσθωσης τη στιγμή μάλιστα που εισέπραξε τα μισθώματα και την εγγύηση.
– Παρ’ όλα αυτά η Κτηματική Εταιρεία ξεκίνησε διαδικασίες για την αποβολή τους, τους χρέωσε υπέρογκα πρόστιμα και διέταξε τη σύλληψη τους, επειδή «τόλμησαν» μετά από πολύμηνη αναμονή να τοποθετήσουν στα τέλη Ιουλίου ξαπλώστρες και ομπρέλες ώστε να δουλέψουν για να ζήσουν.
Είμαστε οι πρώτοι που εφαρμόζουμε και ζητούμε την εφαρμογή της νομιμότητας. Και πιστεύουμε ότι η νομιμότητα πρέπει να εφαρμόζεται από όλους. Όμως αυτό ισχύει και για τις υπηρεσίες του Δημοσίου! Οι οποίες έχουν την υποχρέωση να απαντήσουν άμεσα και πάντως για την περίπτωση που μας απασχολεί πριν την έναρξη της καλοκαιρινής περιόδου.
Όταν δεν εφαρμόζει το ίδιο το δημόσιο τη νομιμότητα, πως περιμένει κανείς να την εφαρμόσουν άνθρωποι που παλεύουν για να ζήσουν από τις δουλειές τους; Με βάση τους ρυθμούς που κινούνται οι διαδικασίες, οι άνθρωποι αυτοί φέτος αναμένοντας τις συμβάσεις δεν δούλεψαν, αλλά περίμεναν υπομονετικά πότε θα δεήσουν οι υπηρεσίες να τους απαντήσουν. Μέχρι που έφτασε το καλοκαίρι. Ίσως θα έπρεπε να περιμένουν μέχρι τα Χριστούγεννα…
Αυτά δεν είναι σοβαρά πράγματα. Καλούμε κάθε υπεύθυνο φορέα να αναλογιστεί τις ευθύνες του στη διευκόλυνση της επιχειρηματικότητας και εντέλει να «σπάσει» τις αλυσίδες της γραφειοκρατίας που κρατούν δέσμια την ανάπτυξη των περιοχών μας και την προκοπή των ανθρώπων που επιχειρούν.
Των ανθρώπων του μόχθου που ταυτόχρονα είναι η πηγή των φορολογικών εσόδων του δημοσίου και βεβαίως ζητάμε την παρέμβασή σας κ. Πρωθυπουργέ προκειμένου να αφεθούν αμέσως ελεύθεροι οι συμπολίτες μας.
Αυτή η παράνοια πρέπει να σταματήσει. Έλεος!”
Ανακοίνωση της παράταξης Αγιά Νέα εποχή:
Αδιανόητα πράγματα συμβαίνουν στον Δήμο μας.
Δεν φτάνει που η περιοχή μας έχει αποκλειστεί από Βορρά λόγω της μη ύπαρξης του κόμβου Πυργετού.
Δεν φτάνει που με τις λανθασμένες ενέργειες του Δημάρχου, λόγω λαθών και εμμονών, ο παραλιακός δρόμος είναι αποκομμένος.
Δεν φτάνει που ο μοναδικός δρόμος που συνδέει τα πανέμορφα παράλιά μας με την ενδοχώρα είναι τόσο παλιάς σχεδίασης που προκαλεί τεράστιες δυσκολίες στους οδηγούς και απίστευτα μποτιλιαρίσματα και επομένως δυσκολία πρόσβασης.
Σήμερα, επαγγελματίες της περιοχής μας, δέσμιοι μιας παράλογης γραφειοκρατίας αλλά και της αδυναμίας του Δήμου να προκαλέσει την λύση στο πρόβλημα του Αιγιαλού, οδηγήθηκαν με χειροπέδες στο αυτόφωρο απλά και μόνο γιατί οι υπηρεσίες του κράτους δεν μπορούν να συνεννοηθούν.
Άνθρωποι οικογενειάρχες, που έχουν επενδύσει στην περιοχή και οι οποίοι όχι μόνο έχουν συμβάλει στην ανάπτυξη της περιοχής αλλά έχουν καλύψει τα κενά και της πολιτείας αλλά και της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Ζητούμε την άμεση επίλυση του προβλήματος του αιγιαλού .
Ζητάμε να σταματήσει η πολιτεία να κυνηγά το εύκολο θύμα, τον απλό επαγγελματία ο οποίος απ’ ότι φαίνεται έχει μόνο υποχρεώσεις και κανένα δικαίωμα






























