Λάρισα: Τα παράπονα, και όχι μόνο, στις ομάδες του Facebook

89

Τα social media χωρίς αμφιβολία έχουν μπει για τα καλά στην ζωή μας,  τα τελευταία χρόνια, δίνοντας βήμα σε περισσότερους ανθρώπους να εκφραστούν.Οι Λαρισαίοι φαίνεται να είναι ένθερμοι υποστηρικτές τους γενικά, αλλά αγαπούν ιδιαιτέρως και τις διάφορες ομάδες που δημιουργούνται κατά καιρούς στο facebook.

Οι ομάδες που έχουν δημιουργηθεί έχουν σαν βάση την Λάρισα, άλλωστε οι δημιουργοί δεν παραλείπουν με κάποιον τρόπο να βάζουν το όνομα της πόλης στον τίτλο, και μέσω αυτών οι Λαρισαίοι εκφράζουν καθημερινά άποψη, κοινοποιούν φωτογραφίες και ασκούν κριτική σε ό,τι θεωρούν πρόβλημα στην πόλη. Χαρακτηριστικό της δύναμης των ομάδων, είναι και η χρήση τους από τους δημοσιογράφους των ηλεκτρονικών εφημερίδων που ”ρίχνουν” τα θέματα τους εκεί, αφού οι περισσότερες αριθμούν χιλιάδες μέλη.

Είναι σημαντικό να αναφερθεί ότι η δύναμη τους, ειδικά στην τοπική κοινωνία της Λάρισας, είναι τεράστια αφού ό,τι κοινοποιείται εκεί γίνεται πολύ σύντομα ”τοπικό viral”. Επιπλέον, λόγω της μεγάλης τους απήχησης, πολύ συχνά τα μέλη των ομάδων συσπειρώνονται με σκοπό να βοηθήσουν κάποιον συμπολίτη μας. Φυσικά, αποτελούν και ένα πολύ καλό βαρόμετρο, αφού κάτω από τα δημοσιογραφικά posts γίνεται κανονικό και τελείως αφιλτράριστο debate για τα θέματα της επικαιρότητας. Χαρακτηριστικό της δύναμης τους μάλιστα, είναι και το παράδειγμα των τελευταίων εκλογών, αφού αρκετοί υποψήφιοι βάσισαν την προεκλογική τους καμπάνια σε κοινοποιήσεις στις συγκεκριμένες ομάδες.

Φαινόμενο της εποχής ή ανάγκη για έκφραση; Όπως και να έχει, τα social media αποτελούν ήδη μοχλό πίεσης για την τοπική κοινωνία και ίσως έχουν πάρει το ρόλο της γειτονιάς. Ψηφιακής μορφής μεν, σίγουρα άξια προσοχής δε…

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here