Λάρισα: Τι έδειξε το πόρισμα του ΕΦΕΤ για το κρεοπωλείο που έστειλε στα επείγοντα 33 άτομα

422

Την επιβολή διοικητικού προστίμου, την παραπομπή της υπόθεσης στην Εισαγγελία και τον ορισμό επανελέγχου, εισηγούνται οι Επιθεωρητές της Περιφερειακής Διεύθυνσης Θεσσαλίας του Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ) μετά την αυτοψία σε κρεοπωλείο και τις παρατηρήσεις που αποτελούν, όπως σημειώνεται και στο πόρισμα «μη συμμορφώσεις από τις απαιτήσεις των διατάξεων της ενωσιακής και εθνικής νομοθεσίας που ενέχουν κίνδυνο για τη δημόσια υγεία».

Ο λόγος για κρεοπωλείο της Λάρισας (σ.σ. αναλαμβάνει και το ψήσιμο των κρεάτων) από το οποίο προμηθεύτηκαν ψημένα κρέατα δεκάδες συμπολίτες, 33 εκ των οποίων το απόγευμα της Κυριακής του Πάσχα 16 Απριλίου 2023, κατέληξαν στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας με συμπτώματα γαστρεντερίτιδας.

Από τον έλεγχο του ΕΦΕΤ, όπως σημειώνεται και στο πόρισμα, «δεν διαπιστώθηκαν αλλοιωμένα κρέατα και εντόσθια», «οι χώροι του κρεοπωλείου και του ψητοπωλείου ήταν καθαροί», «ο θερμοθάλαμος και οι ψησταριές ήταν σε καλή κατάσταση», ωστόσο το πρόβλημα φαίνεται να προκλήθηκε από τις συνθήκες διατήρησης των ψημένων κρεάτων με αφορμή και τις πολλές παραγγελίες.

Βαγγέλης Κακάρας

Πηγή: Εφημερίδα Ελευθερία

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ