Λάρισα: Την Τετάρτη η πολιτική κηδεία του Χρήστου Σκαρλάτου

302

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 83 ετών ο Χρήστος Σκαρλάτος. Η πολιτική κηδεία θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 14 Ιουνίου 2023 και ώρα 12.00 μ. στο Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο (Ρούσβελτ) στη Λάρισα.

Σε συλλυπητήριο μηνυμα η Ε.Π Θεσσαλίας του ΚΚΕ σημειώνει:

“Η Ε.Π. Θεσσαλίας του ΚΚΕ με οδύνη, θλίψη και σεβασμό, ανακοινώνει τον θάνατο του συντρόφου Χρήστου Σκαρλάτου, ενός ξεχωριστού συντρόφου, σεμνού αγωνιστή, μίας φωτεινής προσωπικότητας.

Ο σ. Χρήστος γεννήθηκε στη Λάρισα το 1940 σε αγροτική οικογένεια, και ήταν ένα από τα έξι παιδιά του Βαγγέλη Σκαρλάτου.

Από τα παιδικά του χρόνια ήρθε σε επαφή με τις ιδέες του Μάρξ και του Έγκελς μέσα από την δράση του πατέρα του, που ήταν από τα πρώτα μέλη του Λαρισινού σοσιαλιστικού κινήματος από το 1918.

Τελείωσε το λύκειο του Μπόκαρη στη Λάρισα και στη συνέχεια έκανε τις σπουδές του στην Ιταλία όπου και εντάχθηκε στο αριστερό κίνημα από τα φοιτητικά του χρόνια. Έγινε μέλος του ΠΑΜ κατά την διάρκεια της δικτατορίας στην Ελλάδα, ενώ ήταν φοιτητής στην Ιταλία.

Η αντιδικτατορική δράση του, ενόχλησε τη χούντα που τον χαρακτήρισε επικίνδυνο άτομο και του αφαίρεσε το διαβατήριο απαγορεύοντας ουσιαστικά την έξοδό του από τη χώρα. Όμως, έφυγε κρυφά από την Ελλάδα για την Ιταλία και χωρίς διαβατήριο διατρέχοντας τον κίνδυνο σύλληψής του. Επέστρεψε το 1974 ως πτυχιούχος, για να συνεχίσει την δράση του στην Ελλάδα.

Έγινε μέλος του Κόμματος το 1974 και παρέμεινε αταλάντευτα μέχρι το τέλος της ζωής του. Ο Χρήστος Σκαρλάτος γνωστός και αγαπητός στους συμπολίτες μας από την πρώτη στιγμή έδωσε όλες του τις δυνάμεις στο Κόμμα. Το υπηρέτησε από πολλές στελεχικές θέσεις, ήταν στήριγμα για το Κόμμα σε κάθε καμπή του, σε κάθε δύσκολη στιγμή του.

Ξεκίνησε από το χώρο των επιστημόνων, συνέχισε ως καθοδηγητής των οργανώσεων της πόλης και γραμματέας της αχτίδας Υπαίθρου.

Στη συνέχεια δούλεψε στην Τοπική Διοίκηση για δέκα συνεχή χρόνια πλάι στο Αριστείδη Λαμπρούλη και μετά το 1994 αποτέλεσε καθημερινά πολύτιμο στήριγμα της Κομματικής Οργάνωσης Λάρισας.

Η απώλεια του σ. Χρήστου είναι μεγάλη και το κενό του δυσαναπλήρωτο. Όλη του η ζωή ήταν ένας διαρκής αγώνας για την υπεράσπιση των συμφερόντων της εργατικής τάξης και των άλλων λαϊκών στρωμάτων, αλλά και την υπεράσπιση των αρχών και των ιδανικών του ΚΚΕ. Στάθηκε αταλάντευτος την περίοδο της κρίσης στο Κόμμα 1989-1991 υπερασπιζόμενος τον επαναστατικό χαρακτήρα του Κόμματος.

Δυστυχώς ο σύντροφος Χρήστος δεν θα είναι πια κοντά μας.

Υποσχόμαστε όμως ότι θα συνεχίσουμε τον δύσκολο αλλά ωραίο αγώνα όπως το έκανε για 49 χρόνια.

Θερμά συλλυπητήρια στη σύντροφο της ζωής του Χαρούλα και στους δυο γιούς του Βαγγέλη και Νίκο”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ