Λάρισα: Τον πυροβόλησε για ένα κυνηγόσκυλο – Κάθειρξη σε 67χρονο κυνηγό

133

Κάθειρξη 8 ετών και 4 μηνών επέβαλε ομόφωνα προχθές το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Λάρισας σε 67χρονο Καρδιτσιώτη κατηγορούμενο, μεταξύ άλλων, για απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση.

Για ένα «ασήμαντο κίνητρο», όπως το χαρακτήρισε η εισαγγελέας της έδρας, ο 67χρονος «ευρισκόμενος σε ήρεμη ψυχική κατάσταση» πυροβόλησε τρεις φορές με το κυνηγετικό του όπλο έναν 30χρονο δάσκαλο από τη Φλώρινα με αφορμή ένα κυνηγόσκυλο (σπάνιας ράτσας).

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελευθερία», ο 30χρονος σώθηκε χάρη στην έγκαιρη παροχή πρώτων βοηθειών από γείτονα, ενώ ο 67χρονος που τον εγκατέλειψε αιμόφυρτο, παραδόθηκε μετά από 6 ημέρες που παρέμεινε κρυμμένος.

Ο 67χρονος μετά από δυόμιση χρόνια φυλάκισης είναι πλέον ελεύθερος κάνοντας χρήση των ευεργετικών διατάξεων του νόμου Παρασκευόπουλου, οπότε η ποινή του ΜΟΕ δεν θα έχει κάποια επίπτωση στον ίδιο πέραν των διεκδικούμενων αποζημιώσεων.

Το Δικαστήριο αποφάσισε να αποδώσει στον δάσκαλο και τον επίδικο σκύλο που οκτώ χρόνια μετά το συμβάν άγνωστο με ποιο σκεπτικό, φυλασσόταν ως… κατασχεμένο. Άγνωστο επίσης αν ο σκύλος παραμένει ζωντανός, σε ποια κατάσταση και που φυλάσσεται.

Πηγή: Εφημερίδα Ελευθερία

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here