Λάρισα: Βγαίνουν τα τρακτέρ στον κόμβο Πλατυκάμπου

314

Να βγουν τα τρακτέρ στον κόμβο Πλατυκάμπου στην Λάρισα την Τετάρτη 13 Δεκέμβρη αποφασίστηκε σε μαζική σύσκεψη της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ν. Λάρισας και της Επιτροπής Πλημμυροπαθών Αγροτών Λάρισας. Όπως, άλλωστε ειπώθηκε χαρακτηριστικά «μόνο με τα τρακτέρ στους δρόμους υπήρξαν κατακτήσεις και αποτελέσματα».

Στη σύσκεψη συζητήθηκαν τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν σε σχέση με τις καταστροφικές πλημμύρες που έπληξαν την Θεσσαλία, με τα πλημμυρισμένα χωράφια στην πρώην Λίμνη Κάρλα: Την απώλεια παραγωγής σε όλα τα προϊόντα, τις προκαταβολές και τις αποζημιώσεις όπως ορίζονται από το ΦΕΚ της 6ης Νοεμβρίου και είναι πολύ χαμηλές που δεν καλύπτουν ούτε το κόστος παραγωγής, ενώ καταγγέλθηκε το γεγονός ότι η κυβέρνηση μέχρι στιγμής δεν έχει δώσει ουσιαστικές απαντήσεις στα δίκαια αιτήματα τους.

Ακόμη αποφασίστηκε να ζητηθεί συνάντηση μέσα στην επόμενη βδομάδα με κυβερνητικό κλιμάκιο, προκειμένου να δοθούν συγκεκριμένες απαντήσεις στα άμεσα αιτήματά τους.

Οι αγρότες μεταξύ άλλων διεκδικούν άμεσο χρονοδιάγραμμα και τα αντίστοιχα έργα για την υλοποίηση του αποστραγγισμού των περιοχών που βρίσκονται κάτω από το νερό στην περιοχή της λίμνης Κάρλα, καταβολή αποζημιώσεων με βάση το 100% της πραγματικής ζημιάς από τις πλημμύρες, αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος για όσο χρόνο χρειαστεί και να υλοποιηθούν άμεσα αντιπλημμυρικά έργα.

Πηγή: 902.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ