Λάρισα: Υποστήριξη από ψυχολόγους στο προσωπικό του Γενικού Νοσοκομείου

141

Ενόψει των ιδιαίτερων συνθηκών που αντιμετωπίζει το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, λόγω της σφοδρότητας του δεύτερου κύματος της πανδημίας, πραγματοποιήθηκε, στο Αμφιθέατρο του Γ.Ν. Λάρισας, ενημέρωση, στις Προϊσταμένες των Τμημάτων, από τους Ψυχολόγους του Κέντρου Ψυχικής Υγείας του Νοσοκομείου, κα Ρουκά Ευαγγελία, κα Αντωνίου Βασιλική και κο Κώνιαρη Χρήστο.
Οι ανωτέρω Ψυχολόγοι θα πραγματοποιήσουν συνεδρίες, προκειμένου να υποστηριχθεί το Ιατρικό, Νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό για την αντιμετώπιση των ψυχοπιεστικών συνθηκών που προέκυψαν από την αύξηση των κρουσμάτων λοίμωξης COVID – 19.
Οι εργαζόμενοι, οι οποίοι επιθυμούν να συμμετέχουν στις εν λόγω συνεδρίες, μπορούν να επικοινωνούν και να κλείνουν ραντεβού στα τηλέφωνα: 2410 611002 και 2410 669221.
Σε συνέχεια της παραπάνω συνάντησης πραγματοποιήθηκε κοινή σύσκεψη με τον Διοικητή του ΓΝΛ Γρηγόριο Βλαχάκη, παρουσία του Δ/ντή της Ψυχιατρικής κλινικής του ΠΓΝΛ του κ. Χριστοδούλου, της Διευθύντριας του ΚΨΥ κας Βακάλη και του Δ/ντη Ψυχιάτρου του ΓΝΛ κ. Κουσίδη.
Στη κοινή σύσκεψη συζητήθηκαν
1. Το σχέδιο αντιμετώπισης της ψυχολογικής επιβάρυνσης των ενηλίκων από την επιβολή του lockdown.
2. Η εξέλιξη του προγράμματος ψυχολογικής υποστήριξης των εργαζομένων του ΓΝΛ στις κλινικές Covid -19.
3.Η εξέλιξη του προγράμματος του ΕΣΠΑ για την ενίσχυση εξειδικευμένων υπηρεσιών στην Ψυχική Υγεία.
Τέλος στις 13.30μμ πραγματοποιήθηκε συνάντηση της Διοίκησης με την Διευθύνουσα κα Ζήση Βασιλική και το Νοσηλευτικό Προσωπικό του ΓΝΛ που εργάζεται στις κλινικές Covid -19, η οποία είχε ενημερωτικό χαρακτήρα και επιπλέον συζητήθηκαν θέματα ενίσχυσης της ποιοτικότερης νοσηλευτικής φροντίδας των ασθενών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here